Megszavazták a rendkívüli jogrendet és azonnal előálltak egy alkotmánymódosítással

Az Alaptörvény módosításáról nyújtott be törvénytervezetet a kormány kedd este, a veszélyhelyzeti törvény megszavazása után. A parlament honlapján elérhető tervezet két módosítást is tartalmaz a családfelfogást, gyermeknevelést illetően.

Egyfelől belekerülne az Alaptörvénybe, hogy

“Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

Illetve az, hogy

“az anya nő, az apa férfi.”

Az indoklás szerint

“a nyugati világban tapasztalható új, modern ideológiai folyamatok – melyek a férfi és női nem teremtettsége iránt ébreszt kétségeket – azonban veszélyeztetik a gyermekek Alaptörvényben foglalt egészséges fejlődéshez való jogát.

Ahhoz, hogy garantálható legyen a gyermekeknek ez a külön nevesített joga, biztosítani szükséges a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, amelyet az államnak a rendelkezésére álló összes eszközzel meg kell védenie.

A születési nem adottság, amelyet megváltoztatni nem lehet: az emberek férfinak vagy nőnek születnek.”

A törvényt az igazságügyi miniszter, Varga Judit magyarázta.

Egy hozzászólás itt: “Megszavazták a rendkívüli jogrendet és azonnal előálltak egy alkotmánymódosítással

  • Avatar
    2020.11.10 - 21:35
    Közvetlen hivatkozás

    Bakker! Itt ez a rohadt vírus,emberek halnak meg,összeomik az egészségügy,a munkanélkül maradt emberek nem kapnak normális segítséget,és ez a bagázs olyan dolgokkal foglalkozik,ami most a kutyát nem érdekli.Nincs más dolguk?Röhej,amit ez a kormány csinál

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük