Menjünk el guberálni? – kisnyugdíjasunk kitálal!

Na megjöttek az adatok: várhatóan novemberben ránk szakad az 1,2 % nyugdíjkorrekció, más azért nem! Kisnyugdíjasunk megszólal.

Nem tudom, ki hol vásárol….

A KSH adatai szerint augusztusban az infláció elérte a 3,9 %-t. Én nem tudom ki hol vásárol és milyen forrásai vannak de itt valami nagyon jól lett kozmetikázva, kiírom: el lett hazudva. Minden újság megírta mi mennyivel lett drágább, hány százalékkal mentek fel az élelmiszerárak, s mi nyugdíjasok kölcsönöztünk 8 hónapja az államnak. Miért? Egyszerű kérem, év elején kaptunk 2,8 % nyugdíj emelést. Mindenki tudta, alul van tervezve. Ebben ugye vita nincs!

Viszont már megint az a fránya átlag

Jelenleg az országban élő nyugdíjasok 60 % -nak nem éri el a nyugdíja az átlagot. Így történhet meg az, hogy még

egy kisnyugdíjas kap mondjuk 7.200 forint emelést, addig egy jó nyugdíjjal megáldott társa akár 60.000 Ft-t is kaphat.

Nyílik az olló és egyre nagyobb közöttünk a megosztottság! Minket, akiket minden alkalommal, ha a szavazatunk kellene “mélyen tisztel a kormányunk óv, véd”, gondol ránk.

Én részemről szintén gondolok rájuk!

Ugye nem kell leírjam mit? De semmivel sem gondolok mást az érdekvédőkről, a képviselőkről és az ellenzékről sem, akik vagy kussolnak, vagy hülye ötletekkel “támogatnak, követelnek” nekünk valamit, ami semmi segítséget nem jelent. Ma olvasom a szakszervezetek 4,3 %, vagy azonnali 10000 Ft-t követelnek nekünk, miközben már azon tárgyalnak, hogy milyen béremelést próbáljanak kiharcolni a dolgozók részére.

Tessék már megmondani: mire elég egy évben 10000 Ft?

Dúl a járvány, ha veszek a gyógyszertárban egy olcsóbb maszkot, ami egyszer használatos, az 300 Ft. Nem ettem, csak naponta felteszek egyet ami a védelmemet szolgálja, ha elhagyom az otthonomat. Egyre több helyen már kötelező is, tehát

muszáj megvenni, mert amit a kormány vásárolt, annak a nyomát nem látni. Tudtommal egy állampolgár sem kapott belőle.

Hírhullám>>>>>>>>>>>

Kérdés, hol van és miért őrzik?

Értem én, drága volt, szomszédaink kaptak is belőle rendesen, de a magyar állampolgár, akinek a pénzén vették, nem kapott! Orvos mondja: tessék sok vitamint enni. Hát az kéne bizony, de olyan zöldség és gyümölcsárak mellett, ami idén van, ki tud kis nyugdíjból napi szinten friss zöldséget és gyümölcsöt venni? Nincs mindenkinek kertecskéje és még ha van is, nem biztos, hogy már van ereje művelni.

Én idén ettem már egyszer őszibarackot, szilvát és banánt, na nem én vettem, kaptam

Szeretettel hozták! S akinek nem visz senki szeretettel, az menjen valamelyik áruház konténerébe és guberáljon? Mi kérem még a művitaminokat sem engedhetjük meg magunknak. Azok is 3.000 forintnál kezdődnek dobozonként és a hatásáról most nem írnék. Viszont egyszer szívesen venném, ha egy esküjéhez hű gyógyszerész leírná, vagy elmondaná, mit is adnak el vitaminok címszó alatt. Megérne az is egy misét.

Szeptember van, hűvösek már az éjszakák

Jönnek a megfázások is plusz itt a Covid. Mi, akik felépítettük az országot, amit ugye kénytelenek elismerni, megtettük a kötelességünket. Innentől már csak teher vagyunk az állam számára.

Még, hogy rendes nyugdíjat szeretnénk, öregségünkre biztonságot és tisztességes megélhetést! – micsoda nagy igények!

Hallom már, hogy bizonyára nem dolgozott le elég időt, vagy nem fizetett elég járulékot és attól kevés a nyugdíj

Igen, van közöttünk olyan is, aki vagy egy betegség miatt, vagy mert csalt és nem fizetett rendesen, azért kevés a nyugdíja, de a nagy többségnek, mert mondjuk a mezőgazdaságban dolgozott, vagy olyan “régen” mert eljönni nyugdíjba, igen az akkori bérek után ennyi jár csak. Ezt kéne becsülettel rendezni. Idén például kiemelt szorzóval mehetnek nyugdíjba a dolgozók!

Mi miért nem vagyunk emberszámba véve?

Minket miért nem illet meg a tisztességes öregkorhoz járó megbecsülés és az éhezés, nélkülözés nélküli élet? Mást nem várunk csak ennyit.

Ne kellejen szégyellni azt, hogy elszálltak a becsülettel ledolgozott évek. Nekünk ezért nem juthat vitaminban-dús élelmiszer, nem kerülhet az asztalunkra hús, nem tanyasi, ami többszöröse árban, csak olyan mindennapi, ketrecben nevelt ?

Ne kellejen döbbenten olvasni, hogy azok akik a mi szavazatainkkal bejutottak a Parlamentbe most ősszel havi 150 ezerrel keresnek majd többet mint tavasszal.

Mert ők megszavazták maguknak mert megtehették, hogy több legyen a bérük pluszban mint egy mai átlag nyugdíj! Kérdezem jól van ez így?

Forrás

Hackerek

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Menjünk el guberálni? – kisnyugdíjasunk kitálal!

  • 2020.09.11 - 18:22
    Közvetlen hivatkozás

    Relatíve nyugodt,indulatokban mértékletes,de nagyon igaz írás! Azt elnézni, hogy a képviselői illetményt megint emelikMikor az már így is jóval meghaladja 1 millió Ft-ot +a nekik járó egyéb költségek elszámolása jóvá írása,+ egyéb kedvezmények illetik meg őket!Aztán arról papolni, hogy hatalmas jólét van Magyarországon,mocskos cinizmus! Több millió ember havi szinten nem jut hozzá az egészséges élethez szükséges táplálékhoz, nyomor szintjén éli életét! Ők nem törődnek semmi, és senki mással,csakis saját urizáló életmódjukkal! Őket a pártjuk, a pártjukat a nép juttatta oda, ahonnét most lesz.rja a népet! Ez a magyar gerinc! Aki ezt szóvá teszi eltapossák,figyelmen kívül hagyják,megsemmisítik!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük