Mentőtiszt: tíz kirakott betegből kilenc meghalt

Tovább tart a kormány és az ellenzék között a vita arról, hogy indokolt volt-e tavasszal a kórházi ágyak 60 százalékának kiürítése.

Korózs Lajos szocialista képviselő, a népjóléti bizottság elnöke egy mentőtiszttel találkozott, aki az ágyak kiürítésekor felajánlotta a Facebookon, hogy tíz, a kórházból elküldött, súlyos beteg ápolását vállalná napközben – miközben éjszakánként továbbra is mentőzött. A mentős azt mondta, hogy a tíz beteg közül kilenc meghalt, a segítsége ellenére is. A szomorú beszélgetést itt lehet megnézni:

A kórházkiürítések embertelenségét számtalan emberi sors, valós tragédia bizonyítja a rideg számok mögött. Korózs Lajos egy olyan önkéntes ápolóval beszélgetett, aki próbálta megmenteni a kórházból kirakott emberek méltóságát, de tíz betegéből kilenc így is elhunyt.

A videót vasárnap délután tették közzé, éppen aznap, amikor Kásler Miklós, egészségügyért is felelős miniszter a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy fikció csupán, hogy rákos betegek a járvány ideje alatt nem kapták meg a szükséges kezelést.

Minden panaszt a kirakott betegek ügyében azonnal kivizsgáltatott,

még az indokolatlan panaszokat is, bár a minisztériumig egyetlen panasz sem jutott el, legfeljebb a népegészségügyi központig, szám szerint tizenhat. Kásler azt is elmondta, hogy szerinte az ellenzék azért támadja, mert megvallottan hívő és magyar ember.

Coandă

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük