Mészáros a plédbizniszben? Derékmelegítőket kapnak a Debreceni Egyetem dolgozói

Belátom, nem túl jóindulatú felvetéssel nyitottam a címet, de az elmúlt évtized hatása felettem sem múlt el nyomtalanul és ahogy sok ágazat, aminek termékét a regnáló finanszírozni kezdte, valahogy Mészáros Lőrinc és tsai érdekköréhez került, úgy az előbbi fantazmagória is válhat valósággá.

A hír….

Munkavédelmi eszközként derékmelegítő plédeket osztanak ki a Debreceni Egyetem dolgozóinak – számol be az Eduline.hu. A kormányzati szabályok értelmében és az energiatakarékosság miatt az egyetem úgy határozott, hogy az intézményben az állandó minimális hőmérséklet 18 fok lesz. Ez alól csak a kollégiumok a kivételek, ahol a minimális 20–22 Celsius-fokot fogják tartani. A csökkentett hőmérsékletű épületekben ülő munkát végzők számára az egyetem munkavédelmi eszközként derékmelegítő plédeket rendelt, amelyeket megérkezésüket követően azonnal megkapnak majd a dolgozók – ez várhatóan egyébként a napokban történik meg.

A derékmelegítőkkel az egyetem azon dolgozóinak próbál segíteni, akiknek több órán keresztül kell ülőmunkát végezniük 18 fokban. Annak, hogy mennyire oké egészségügyileg, ha csak 18 fokra fűtik a munkahelyünket télen.

Nem a debreceni az első egyetem, ahol hidegebb lesz

Az őszi és a tavaszi szünet is elmarad a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A termekben maximum 20 fok lesz, lekapcsolják a kézszárítókat és a meleg vizet . Egy hete jelentette be a Budapesti Corvinus Egyetem, hogy változik az őszi félév rendje és a vizsgaidőszak is. A Pécsi Tudományegyetemen idén nem tartanak őszi szünetet takarékossági okokból, és az ELTE hallgatóinak is elmarad az őszi pihenő, erről még a félév elején döntött az intézmény.

Na és a többiek?

A rendőrség háza-tájáról is érkeztek hírek, amik szerint ott is beindult a “spórolás”: Gulyás Gergely rendkívüli kormányinfóján arról győzködött minket, hogy mindenkinek a maga területén kell nadrágszíjat húznia és természetesen Ők -a kormány- sem tesznek másként. És tényleg! Csupán egy a bibi: nem ott teszik, ahol értelme lenne, mindenki az “alatta levőbe” rúg még egyet….. Akkor, amikor lassan lasszóval kell fogni azokat, akik beállnak rendőrnek és az állomány tagjai is nagy részben csak a megfelelő lehetőségre várnak, hogy leszereljenek, az alábbi bejegyzés került ki a Zsaruellátó facebook oldal oldalára:

“Megszorítós bejegyzéshez….

  • az összes saját tulajdonú elektronikai eszközt azonnali hatállyal el kellett vinni haza. Hogy mik ezek? Csupa olyan dolog, melyek ha csak egy picit is, de segítenek a munkavégzésben. Úgymint egy kicsi rádió, egy kávéfőző, vízforraló, és még sorolhatnám.
  • saját tulajdonú elektronikai eszköz töltését betiltották. Tehát szolgálat telefon híján használod munkára a telefonodat, legyen az mobil használat, vagy nemes egyszerűséggel telefonálás. Vagy fotózás. Ugye használod munka céljából, de ne töltsd bent.
  • Nem szabad használni a saját asztali lámpát sem. Nagy felháborodást váltott ki ez is, mert sokaknak saját van. Erre jött az okos ötlet, a ledest mégiscsak használhatod.
  • amennyiben előre tudod, hogy 15 percnél tovább mész ki az irodából, a számítógépet ki kell kapcsolni. Az nem számít, hogy ez sokkal több energiát vesz fel
  • munka végeztével mindent ki kell húzni. És itt megint csak nem számít, hogy az alvó üzemben lévő nagy teljesítményű nyomtató gallyra megy.
  • 5 % gépjármű elvonás, vagyis mindenkinek talonban kell tartani legalább egy autót, mert nincs szerviz.
  • köteles az előadó postázás előtt ellenőrizni, hogy van-e ügyfélkapu. Felesleges posta költség fegyelmit vonhat maga után. Mint ahogy az összes többi megszegése is.

Friss!

Pin It on Pinterest