Mi az: 1,4 milliárd közforintért vették, most ingyen adják a Türk Tanácsnak? Hát az Ybl-villa!

Az Ön minden pénztét megéri az Orbán-kormánynak, hogy a Budakeszi úton lévő Ybl-villát ingyen használatra átadja a Türk Tanács budapesti irodájának – tudósított az RTL Híradója.

A több mint 150 éves, háromszintes, 800 négyzetméteres budai villát még 2016-ban vásárolta meg a kormány a benne lévő műtárgyakkal együtt majdnem 1,4 milliárd forintért.

Minden Ön fizet….

Az iroda szabályozásáról szóló törvény csak most jelent meg a Magyar Közlönyben. Eszerint az iroda teljes költségét a magyar kormány fizeti, azaz a működtetést és a béreket is közpénzből folyósítják.

Tűzeset és katasztrófa kivételével egyetlen esetben sem léphet be magyar hatóság az iroda területére az igazgató engedélye nélkül

„Ezenkívül minden adatuk, eszközük mentesül a házkutatás, lefoglalás vagy más bírói igazságszolgáltatási eljárás alól”

– hangzik el a riportban.

Ez ugyanakkor az ellenzék szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent, Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerint az épületben az uniót bomlasztó kémhálózat is tanyát verhet.

Külügyminisztériumi reakció

a Türk Tanács irodája ugyanolyan jogosultságokkal rendelkezik, mint bármely más nemzetközi szervezet magyarországi központja.

A török nyelvű országokat tömörítő Türk Tanácsot 2009-ben alapították. Tagjai Törökország, Azerbajdzsán, Kirgizisztán, Kazahsztán, Üzbegisztán. Magyarország tavaly óta megfigyelő státusszal rendelkezik, az üléseken Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyesen vesz részt.

Ybl-villa

Az Ybl-villát már jó 150 éve, az 1850-es években is a legszebb budai villák között emlegették. Az ősfás park övezte műemlék épület – amint azt neve is sugallja – Ybl Miklós keze nyomát viseli: terveit Hild József készítette akkori tulajdonosa, Rósa Antal számára, az építést pedig valószínűleg maga Ybl Miklós fejezte be. Annak idején Ybl Ervin művészettörténész, a Budapesti Hírlap képzőművészeti rovatvezetője úgy vélte, a Pesti Vigadó után ez Budapest legnemesebb és legharmonikusabb romantikus épülete. A villa a neoreneszánsz irányzat egyik legelső megjelenése volt a fővárosban, ezt bizonyítják harmonikus építészeti arányai és a pompás reneszánszos lodzsa is. Az épület – a múlt század végi kisebb átalakítások ellenére – ma ismét eredeti szépségében tündököl.

A villa három szintje az exkluzivitás és az elegancia birodalmába vezeti a látogatót

A fényűzés minden eleme és eszköze megtalálható ezen a nyolcszáz négyzetméteren: a patinás pince látványos bortrezorjától a magasföldszint három káprázatos, egymásba nyíló szalonján át az emeleti luxusvendégszobák mesebeli kényelméig itt minden a minőségről beszél.

A berendezés finom és letisztult

A Londonból és Párizsból hozott, XV. és XVI. Lajos korabeli bútorok tökéletes harmóniában élnek együtt a XIX. századi magyar festők remekműveivel. A fogadószobát Ligeti Antal itáliai ihletésű festményei ékesítik, a kis szalont a klasszikus romantikus tájképfestők alkotásai uralják, az elegáns nagy szalont pedig a régi idők arisztokráciájának portréi díszítik.

Azért az megnyugtató, hogy a magánnyugdíjpénztári pénzünk is náluk van és Ők fialtatják. A fentiekből következik, hogy jó üzletemberek!

megoszt

3 thoughts on “Mi az: 1,4 milliárd közforintért vették, most ingyen adják a Türk Tanácsnak? Hát az Ybl-villa!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük