Mi Hazánk: Budapest újra vörös rongyokba öltözött – Horthy bevonulásának 100. évfordulója, mi kell még?

„Le a horthyzmussal!” címmel közös sajtótájékoztatót tartanak holnap délelőtt az ellenzéki pártok a Szent Gellért téren. Ezen részt vesz Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Barabás Richárd, Újbuda alpolgármestere, a Párbeszéd szóvivője, Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője és Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

Horthy bevonulásának 100. évfordulóján

Nem szokás egy médiának szánt meghívót nyilvánosságra hozni. Ám most nem véletlenül tesszük. Ugyanis szintén holnapra, ugyanerre a helyszínre hirdette meg a Mi Hazánk Mozgalom a maga vérlázító megmozdulását a következőképpen: „a főváros régi fényének visszaállítása érdekében, Horthy Miklós bevonulásának 100. évfordulóján, lovas és fáklyás menetet tart a Mi Hazánk újbudai irodájától (Bartók Béla út 96., egykori Horthy Miklós út) a Szent Gellért térre, Horthy Miklós bevonulási beszédének helyszínére….”

Horthy 1

(Nem szeretnénk reklámot csinálni az eseménynek ezért rasztereztük ki a képet)

Friss hírek>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Mint írják, „Karácsony Gergely nemcsak egy letűnt kor letűnt embereit hozná vissza a városvezetésbe, hanem az ígért bürokrácia- és költségcsökkentéssel szemben visszaállította a közgyűlésben a frakciókat és támogatásukat, illetve növelte a főpolgármester-helyettesek számát is. Sőt, miután nácinak nevezte Wass Albertet – amiért érdemben a mai napig nem kért bocsánatot. Budapest újra vörös rongyokba öltözött!”

Arról az ellentmondásról hallgat a meghívó, hogy ki is hozná vissza a múlt embereit, a főpolgármester, vagy a Horthy kultuszba ájult párt.

Soha többé fasizmust! Flashmob a Mi Hazánk felvonulása ellen

A fenti címmel szerveződik a Facebookon ugyancsak a Szent Gellért térre – délután négyre – az ellenakció, amelyre mindazokat várják, akik nem akarják testközelből megismerni Horthy Magyarországát, és átélni mindazt, amit szüleiknek, nagyszüleiknek át kellett élniük a Horthy-korszakban.

megosztás

 

2 hozzászólás

 • 2019.11.15 - 19:52
  Közvetlen hivatkozás

  ‘mi borzadozva kérdezzük, mi lesz még,
  honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék,
  fő-e uj méreg, mely közénk hatol’
  (József Attila: Thomas Mann üdvözlése)

  Válasz
 • 2019.11.20 - 04:10
  Közvetlen hivatkozás

  Ezek a Horthyt istenítő politikusok mind hazám szègyenei a megalomán tőrtènelem hamisítók remèlem az utókor majd nem hogy virágot koszorút mèg megemlèkezèst is csak negatív tőrtènelmi pèldakènt elrettentèsűl említik a tőrtènelemkőnyvekben mint Szállási Sztálin,Rákosi Mátyás,èsa tőbbi hazaáruló kőzőtt!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük