Érthetetlen, hogy miért az időseket oltjuk tömegesen kínai vakcinával és miért Pfizerrel a rendőröket, a minisztériumi dolgozókat és a focistákat!

Miután a bírók titokban oltásáról posztoltam, rengeteg, egymástól független írásos és szóbeli jelzést kaptam arról, hogy a rendőröket és minisztériumi dolgozókat Pfizer vakcinával, a bírókat és ügyészeket orosszal oltották tömegesen a hétvégén. Egészségeseket, fiatalokat is – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Ugyan a kínai vizsgálatok részletes dokumentációjáról továbbra sem tudunk semmit,

de időközben az OGYÉI szép csendben módosította a kínai vakcina alkalmazási előiratát. Beletette az Arab Emirátusokban végzett 3. fázisú kísérlet számait.

Ebben a kísérletben 11648 oltott páciens adatait vetették össze 11648 placebóval kezeltével. A 2. oltást követő 14. napig az oltottak közül 10, az oltatlanok közül 48 megbetegedést regisztráltak, ennek megfelelően 79 százalékos hatékonyságról számoltak be.

Ami a nagyobb baj,

hogy tájékoztató szerint a 11648 kísérleti alany közül csak 103 (!) volt 60 év fölötti. Közülük sem az oltott, sem a placebo csoportban sem találtak fertőzöttet, így a hatás nem megítélhető. Az viszont megállapítható, hogy a kis számú mintából végzett adatok alapján is kimondja az OGYÉI alkalmazási előirata is, hogy az idősebb korosztály esetén kb fele annyi antitest képződik, mint a középkorú korosztálynál.

Az antitestek mennyisége Pfizer vakcina esetén amúgy duplája a kínai vakcinánál mértnek

Elmondható: a Pfizer vakcina ú.n GMT értéke felnőttek esetén 399, időseknél 255. A kínai vakcinánál felnőttek esetén ugyanez az érték 200-220 közötti, míg időseknél csak 100-110. Fontos: az antitestek száma nem egyenlő az immunválasz eredményességével, mégis fontos mutató.

Fentiek alapján egyszerűen érthetetlen,

hogy miért az időseket oltjuk tömegesen kínai vakcinával és miért a rendőröket és minisztériumi dolgozókat, focistákat, sportolókat oltjuk Pfizerrel.

Az ügyben kérdéssel fordultam Müller Cecíliához, persze majd

kivárja a 14 napot, akkor meghosszabbítja 45 nappal , amit újra meghosszabbít majd 45 nappal

Fontos: aki teheti, oltassa be magát!

Oltás után viszont ugyanúgy tartsa be az óvintézkedéseket, mint eddig!

Egyrészt a teljes védettség a 2. oltás után több héttel következik be csak és a kínai vakcina esetén a hatékonyságot illetően sok kérdés van, különösen idősek esetén.

Nemzeti katasztrófa kellős közepén állunk, nagyon vigyázzanak magukra, aki teheti, maradjon otthon!

A kiegészített kínai előirat itt olvasható egészében, a Pfizer dokumentum itt található.

 

kinai vakcina
illusztráció: V.K.

3 hozzászólás

 • 2021.03.16 - 14:58
  Közvetlen hivatkozás

  Én már odáig jutottam, hogy némely embernek vétek beadni a Pfizert, mikor az orosz vagy az Astra-Zeneca is megfelelne. A kínait azért nem írtam, mert az a legdrágább!

  Válasz
 • 2021.03.16 - 14:59
  Közvetlen hivatkozás

  Itt még arról is orbán dönt,hogy ki mivel legyen oltva.Amikor arról volt szó,hogy még Kínában sem oltottak ezzel 60-on felülieket,akkor orbán azt mondta,hogy nálunk jó lest a 60-on felülieknek. Így dönt egy OKJ-s önjelölt virológus,és vátesz.Rusvai Miklós azt mondta,hogy a kínai vakcina is jó,de nem ajánlott autoimmun-betegeknek, higany,és formalinérzékenyeknek. Ha ebben a vakcinában van higany,és formalin,azt meghagyom másnak.Az M1-en szocializálódó idősebbek,látva,hogy orbánt (állítólag) a kínai cuccal oltották,ők is bevállalták,de akinek vannak gyerekei,unokái,és esetleg az oltásukat is ők intézik,tuti,hogy a szülőknek,nagyszülőknek nem fogadják el a kínait.

  Válasz
 • Visszajelzés: Koronavírus: 252 elhunytat és 10 167 új fertőzöttet jelentettek - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük