Fakivágások kezdődtek a Margitszigeten annak ellenére, hogy a teniszközpont építését könnyítő törvényt az államfő tavasszal megfontolásra visszaküldte a Háznak – mutatott rá szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, aki választ vár arra: milyen felhatalmazással kezdték rendezni a terepet.


[mnky_ads id=”10551″]

Engedélyek nélkül

A politikus közölte: közérdekű adatigényléssel fordul a beruházásban érintett Nemzeti Sportközpontokhoz, valamint a Magyar Tenisz Szövetséghez, amely az ATP tenisztornák magyarországi versenyeit rendezi. Látni akarja ugyanis azokat a szerződéseket, amelyeket ezen szervezetek kötöttek a kormánnyal és a nemzetközi teniszversenyek lebonyolítójával.

[mnky_ads id=”10552″]

Gál József, a Fővárosi Városigazgatóság LMP-s felügyelőbizottsági tagja emlékeztetett: tavasszal az Országgyűlés egyetlen nap alatt fogadta el a törvényt, amely egy akár 27 méter magas teniszstadion építését is lehetővé tette volna a Margitszigeten – az építési, környezet- és árvízvédelmi szabályok figyelmen kívül hagyásával. Ám az államfő megfontolásra visszaküldte azt a Háznak, hiányolva a megfelelő hatástanulmányokat.

Úgy ítélte meg: a mostani munkálatokhoz nincsenek meg a szükséges engedélyek.

Integratív józsefvárosi polgármester-jelölt

Csárdi Antal kérdésre arról is beszámolt: egyetért a Sargentini-jelentéssel, a korrupció olyan méreteket öltött az országban, amely már a teljesítményt is befolyásolja. Hozzátette: betekintési kérelmet adott be annak érdekében, hogy az Európa Tanács hasonló témájú dokumentumát, a Greco-jelentést láthassa.

Arra a kérdésre, miszerint frakciótársa, Hadházy Ákos felvette mandátumát, de nem tett esküt a Ház alakuló ülésén, közölte: Hadházy Ákos számára ez lelkiismereti kérdés volt, és szíve joga eldönteni, felveszi-e mandátumát.

A józsefvárosi időközi polgármester-választással kapcsolatban közölte: zajlanak egyeztetések egy integratív jelölt személyéről, aki mind a konzervatív, mind a baloldali-liberális szavazók értékrendjét képviselni tudja.

Előválasztás nem lesz – kevés az idő

Mindenkivel tárgyalnak – válaszolta egy másik kérdésre, további részletet azonban nem árult el. Mint mondta, a jelöltet a tárgyalás végén mutatják be. Előválasztás azonban nem lesz – folytatta –, erre ugyanis most nincs idő.

Az eddigi témákat lezárták, előre néznek – válaszolta arra, hogy az LMP-t élesen bíráló pártokkal folytatnak tárgyalást.

Egy másik kérdésre a pártján belüli konfliktusokat Csárdi Antal természetesnek nevezte, „mi hiszünk a vitában és annak eredményében” – közölte.

(MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét