Voks 2022Kiemelt hírek

Minden párt egyenlő, de a Fidesz egyenlőbb

Egy semmit sem bizonyító fényképre alapozott feljelentés másnapján már kihallgatást és házkutatást tartott a rendőrség Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontjában, holott a választás rendje elleni bűntett gyanúja semmiképp sem volt megalapozottnak tekinthető – véli Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

Megalapozottabb gyanú

A Demokratikus Koalíció kérdést intéz Pintér Sándor belügyminiszterhez, azt firtatva, hol tart a nyomozás azokban a sokkal régebbi, Fideszhez köthető ügyekben, ahol a választás rendje elleni bűntett gyanúja lényegesen megalapozottabb.

Vadai Ágnes sorolta az eseteket: Terézvárosban a 2014-es önkormányzati választáson Schmuck Andor pártja, tavaly Erzsébetvárosban Lévai Kataliné másolt ajánlásokat a Fidesz ajánlóíveiről, Nyírbátorban pedig Simon Miklós fideszes képviselőjelölt számára próbáltak készpénzért szavazatokat vásárolni.

Kedvezményes vásár ürügyén

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Azt is megkérdezzük – tette hozzá –, hogy megindították-e már a nyomozást Hoffmann Tamás, Újbuda fideszes polgármestere ügyében. Ő néhány napja kedvezményes vásár ürügyén gyűjtötte a választók adatait, vélhetőleg megvalósítva a személyes adattal történő visszaélés bűntettét.

megosztás

About Author

Szólj hozzá!