Sorting by

×

Mire használja Orbán a „Fidesztől független” Tarlóst?

A miniszterelnök a bukása után pár perccel közhírré tette, hogy nyereségként éli meg, hogy a munkanélkülivé vált Tarlós István a főtanácsadói körét erősíti a jövőben.

Miben is adhat tarlós nélkülözhetetlen tanácsokat?

Tarlós az ATV-nek azt nyilatkozta, Orbán Viktor főtanácsadója lesz a jövőben,

de aktuális politikai ügyekkel és budapesti kérdésekkel egyáltalán nem kíván foglalkozni.

Azon kívül, hogy baromi jó hír, hogy egy újabb főmuftit kell eltartanunk a közpénzükből, melyik lehet az a terület, ami nem függ össze a fővárossal és a politikával és Tarlós olyan szinten műveli, amiből következhet az új állása?

A fellelhető életút-adatlapja szerint

magyar mélyépítő mérnök és politikus

Megtudhatjuk még, hogy

  • Katonai szolgálatának lejárta után a Budapesti Műszaki Egyetemen és a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán folytatta tanulmányait és szerzett mélyépítő mérnöki oklevelet.
  • Később gazdasági és szervezői másoddiplomát kapott a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Karán.
  • Diplomáinak megszerzése után tizenöt éven keresztül az építőiparban tevékenykedett, főként beruházói és kivitelezői feladatokon. Dolgozott az Út- és Vasútépítő Vállalatnál, a FŐBER-nél, az ÉM. Mélyépítő Vállalatnál, a KKMV-nél és a III. kerületi IKV-nál. Munkahelyein többek között művezetői, építésvezető-helyettesi, műszaki ellenőri, építésvezetői, fő-építésvezetői és termelési osztályvezetői posztokon alkalmazták.
  • A rendszerváltozás előtti években feleségével saját tervezőiroda keretében magánvállalkozóként is dolgozott.
  • 2008 októberében mutatták be Vendégjárás Budapesten című kötetét, amelyben Tarlós 27 interjú keretében beszélget magyar közéleti szereplőkkel, üzletemberekkel és politikusokkal
  • 2010 decemberében jelent meg az Éghajlat Kiadó gondozásában Tarlós önéletrajzi könyve

Mit tudhat a fickó?

A fentiek alapján – mivel Tarlós Budapesttel és politikával nem óhajt foglalatoskodni – Orbán „mélyépíttetni akar” valami baromi fontosat a múlt század technológiáját igénybe véve, vagy munkásságát akarja megíratni egy ahhoz nagyon értővel. Mindez abból egyértelműen következik, hogy az ex főpolgármester kikötése, hogy nem foglalkozik Budapesttel és politikával. Érdemes lesz figyelni!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.