Mirkóczki Ádám egri polgármester a senkiföldjén - nagyot rúgott bele a saját frakciója IS - Városi Kurír

Sorting by

×

Mirkóczki Ádám egri polgármester a senkiföldjén – nagyot rúgott bele a saját frakciója IS

Egy hosszú és nagyon alapos elemzésben tárgyalja a hvg.hu a lassan akár margóra szoruló egri polgármester, Mirkóczki Ádám jelenlegi helyzetét, miután az Egységben a Városért Egyesület elnökségéből saját frakciótársai zárták ki.

Hirdetés

Ennyit az egri ellenzéki összefogásról?

Nem bánja Mirkóczki Ádám polgármester, hogy kihátrált mögüle az ellenzéki összefogás Egerben. Arra számít, hogy a helyi Fidesz-frakció tagjai kisegítik majd. Még akkor is, ha a polgármester nem csak a saját egykori szövetségesei, hanem a Fidesz frakcióvezetője szerint is áruló. A polgármester és az ellenzéki összefogás viszonya már a 2019-es választási kampányban sem volt felhőtlen, azóta pedig végleg megromlott: Mirkóczki szerint a pártpolitika és az őszinteség hiánya miatt, kritikusai szerint viszont az ő autokrata stílusa és vitatható szakmai döntései miatt-írja a portál.

Hol van itt a légüres tér?

“Semennyire nem fogyott el körülöttem a levegő, sőt sokkal jobban érzem magam most, mint az elmúlt másfél évben bármikor, úgyhogy előbb kellett volna ezt megtennem”

– mondta Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere a hvg.hu-nak arra a kérdésre, mennyire került politikailag légüres térbe azzal, hogy kilépett a helyi ellenzéki frakcióból. Döntését megelőzte, hogy a helyi ellenzéki szerveződés, az Egységben a Városért Egyesület elnökségéből saját frakciótársai zárták ki, erre ő az egyesületből is kilépett.

A pártpolitika méregként hatott

Ezzel gyakorlatilag szétesett az ellenzéki összefogás Egerben. 2019 márciusában az országban Eger volt az első megyeszékhely, ahol a teljes ellenzék – Jobbik, MSZP, LMP, DK, Momentum – beállt egy országosan ismert jelölt, a végül 2019 őszén polgármesterré is választott Mirkóczki Ádám mögé.

“a viszonyt szinte kezdettől megmérgezte a pártpolitika, az őszintétlenség és az egyéni ambíciók”

-emlékszik a kezdetekre Mirkóczki. A polgármester kapcsolata egy, a Magyar Hangnak adott idén márciusi interjú miatt romlott meg végleg a vele közös frakcióban ülő képviselőkkel. Ebben azt állította: már nem tekinti magát az ellenzék részének. A hvg.hu információi szerint azonban már a 2019-es kampány óta voltak köztük kisebb-nagyobb súrlódások. Akkoriban például amiatt, mert Mirkóczki nem akart pártlogókat látni a plakátjain, amit végül némi vita után úgy oldottak meg, hogy utólag matricázták rájuk őket.

Ha a téma bővebben érdekli, benne a helyi Fidesz frakcióvezetőjének véleményével, olvassa el a teljes cikket a hvg.hu-n!

Előzmény

 

mirkóczki

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.