Kerítésen innenGyorshírKiemelt hírek

Mit gondol, hol épül nemzeti fegyvergyár?

fegyver

Már 2019 januárjában “legördülhetnek” az első vadi új nagyon nemzeti gyalogsági kézi lőfegyver a gépsorról. A honi fegyvergyártás központja a Bács-Kiskun megyében, a Duna-Tisza közi homokhátság középső részén a Kiskunságban fekvő, Petőfi és Móra városának is nevezett Kiskunfélegyházán kezdi meg áldásos tevékenységét.

Kiskunfélegyházán lesz az új magyar fegyvergyár, legalábbis erre utal a céginformációs adatbázisban található információ, miszerint a HM Arzenál 2018 februárjában új fióktelepet jegyeztetett be a város külterületén.

Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya szerint

A témával kapcsolatos korábbi nyilatkozatainkban foglaltak továbbra is helytállók, azoknál bővebb információt nem áll módunkban adni

A gyalogsági kézi lőfegyvereket gyártó üzem projektjét

2017 márciusban jelentették be, Simicskó István, azóta távozott honvédelmi miniszter akkor azt mondta, a teljes gyártás 2019 januárjától indul, de a fegyverek összeszerelése korábban kezdődik.

A fejlesztésért a HM Arzenál Zrt. felel, amelynek vezérigazgatója, Kránicz Roland tavasszal licencszerződést írt alá a cseh Ceská Zbrojovka Export vállalat vezetőjével. Ennek értelmében egy tízéves megállapodás jött létre százmillió eurós összértékben 200 ezer lőfegyver gyártásáról. Az egyezség értelmében a Magyarországon gyártott fegyverekből a cseh haderő is részesül majd, a magyar katonák mellett.

Magyarországon nagy hagyományai vannak a fegyvergyártásnak, de egyelőre a külföldön már bevált kézifegyverek gyártásával szeretnék felfuttatni a hazai iparágat.

A harmincezres Bács-Kiskun megyei település polgármestere, Csányi József a helyi médiában a nyár közepén elmondta, hogy

a magyar honvédség beruházása mérföldkőnek számít, mert ezzel egy korábban nem létező termelőtevékenység honosodik meg a városban.

(forrás: Világgazdaság)

Németh honvéd! – ki a “hontámadó” ellenség?

Sok magyar fegyver volt az Iszlám Állam harcosainál

Orbán megduplázza a Magyar Honvédség költségvetését

About Author

Comment here