Mit gondol Köves Slomó, ki nevezte ki Siklósi Beatrixot? – ezt jól benézte…..

Siklósi Beatrix, a homofób és antiszemita megjegyzéseiről elhíresült tévébemondó M5 élére való kinevezéséhez minden jóérzésű orgánumnak, megszólalónak volt egy-egy rossz szava. Nem kivétel ez alól a Tett és Védelem alapítványa és az EMIH sem. De….

Támadás, ami védelem… ezt nevezem!

Egyszer már bepróbálkozott a Fidesz-kurzus, amikor főszerkesztői minőségben rábízták a kiemelt programokat, valamint a kisebbségi- és határon túli műsorokat.

Néhány éve egyházi vezetők nyomásra hívták vissza a vallási műsorok éléről. Akkor ezt írták levelükben a leváltást követelők, élükön Erdő Péter bíborossal:

„Siklósi Beatrix (…) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására”.

https://youtu.be/_0eYKoihmqg

Pfújjj, de azért….

A Tett és Védelem Alapítvány levélben fordult a Médiatanácshoz és az MTVA vezetőségéhez, amelyben rámutatnak Siklósi Beatrix nézeteire, eddigi munkásságára, és ezek alapján kérik kinevezésének újragondolását.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija

a 168ora.hu elmondta: szerinte Siklósi kinevezése és annak időzítése nem független Orbán Viktor miniszterelnök közelgő izraeli látogatásától.

„Sajnálom, hogy még mindig sokan vannak, akik nem nézik jó szemmel a magyar kormány és Izrael baráti közeledését, aminek minden eszközzel megpróbálnak ellenállni, s még a provokációtól sem riadnak vissza”

Ebből – ha jól értelmezem a rabbi szavait – azt a következtetést vonom le, hogy szerinte valamilyen külső erő beavatkozásának köszönhető, hogy Siklósi ilyen pozícióba került és ennek semmi köze a mindent és mindenkit uraló miniszterelnökhöz. Ez komoly?

Orbán “AKÁCIÓ”-ja Izrael?

Ekkora naivitás beszűkíti még egy rabbi lehetőségeit is! Nem kéne végiggondolni, hogy mi megy 2018 Magyarországán a médiában? Még, hogy “valakik”?

Netanjahu szövetségese akar lenni? Az antiszemitizmus nem kizáró ok…..

Netanjahu sem szereti az átláthatóságot

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük