Orbán “AKÁCIÓ”-ja Izrael?

Szerdától pár napra fej nélkül marad Magyarország! Orbán mellett Szijjártó, Rogán, Semjén és Gulyás meg a slepp névtelen tagjai is Izraelbe látogatnak.

Soros-fóbiások egymásközt…..

Csütörtök délelőtt kerül sor a két miniszterelnök négyszemközti megbeszélésére, majd a plenáris tárgyalás következik

– ismertette a menetrendet Havasi Bertalan.

Szintén csütörtökön tárgyal Orbán Viktor Reuven Rivlin izraeli államfővel, majd Magyarországhoz kötődő, illetőleg magyar származású izraeli személyiségekkel találkozik. A kormányfő jeruzsálemi programja során találkozik David Lau askenázi főrabbival, valamint felkeresi a Jad Vasem emlékközpontot, ahol koszorút is elhelyez, majd fát ültet el a Nemzetek Ligetében.

Emlékeztetőül:

Jószéf Amrani, Izrael budapesti nagykövete az atv.hu-nak adott interjút, melyben egyértelművé tette, az izraeli és a magyar kormány kapcsolata nem is lehetne szorosabb és jobb.

„Nagyon hálás vagyok Magyarország támogatásáért. Önöknek, magyarként pedig büszkének kell lenniük a morális kiállásáért, a vezetésért és a bátorságért, amit a kormányuk és diplomatáik mutatnak a különböző nemzetközi fórumokon. Nem könnyű számkivetettnek lenni, főleg ha ennek nincs semmilyen alapja. De milyen alapon rekesztik ki Izraelt”

– tette fel a kérdést az izraeli diplomata.

A nagykövet Orbán Viktor közelgő izraeli látogatása kapcsán azt mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nagyon közeli barátok,

„aki ott volt a budapesti találkozón tudja, hogy amint találkoznak, azonnal megvan a kémia és a dolgok mennek…

(forrás: MTI)

Végül – de nem utolsó sorban – egy figyelmeztetés Breyer Gábor közösségi oldaláról:

Netanjahu szövetségese akar lenni? Az antiszemitizmus nem kizáró ok…..

Netanjahu sem szereti az átláthatóságot

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük