Mit sütsz kis Novák? – Egy miniszteri éjszaka rejtelmei…..
Megosztás
Novák Katalin, aki “mellékállásban” az Orbán kormány minisztere, kihasználja a nap minden pillanatát, nem pihen, lógatja a lábát, pedig ha tudná, hogy milyen klassz is az! Közösségi oldala tanulsága szerint szerda reggel „érzelmes búcsút vett” Angela Merkeltől kihangsúlyozva, hogy „hol sikerült neki, hol kevésbé” megtalálnia velünk a közös hangot, majd beindította a családtámogatási kalkulátort és este 11 órakor egyáltalán nem elfáradva újra nekiállt sütni. Persze mindhárom programját megosztotta közösségi oldala követőivel.
Novák Katalin, aki “mellékállásban” az Orbán kormány minisztere, kihasználja a nap minden pillanatát, nem pihen, lógatja a lábát, pedig ha tudná, hogy milyen klassz is az! Közösségi oldala tanulsága szerint szerda reggel „érzelmes búcsút vett” Angela Merkeltől kihangsúlyozva, hogy „hol sikerült neki, hol kevésbé” megtalálnia velünk a közös hangot, majd beindította a családtámogatási kalkulátort és este 11 órakor egyáltalán nem elfáradva újra nekiállt sütni. Persze mindhárom programját megosztotta közösségi oldala követőivel.
“Egyike vagyok a sok anyukának, aki késő este jut hozzá, hogy süssön valamit a családnak, amikor a többiek már alszanak. Szeretek ilyenkor egyedül lenni, s újra és újra rácsodálkozni, hogy az egyszerű hozzávalókból összeáll a sütemény. Vasárnapra most nagy kedvencek: sós perec és csokis keksz készült.”
-tudatta akkor.
És elküldte
“Többen kérték a perec receptjét, íme, nagyon egyszerű: 1kg liszt, kis só, cukor, fél liter tej, élesztő (kis tejben kis cukorral felfuttatott friss élesztő a legjobb, de én most porélesztőt használtam, mert nem volt itthon friss, így is működik), 1,5 dl olaj, ezeket összekeverem, dagasztom, kelesztem, kis darabokat sodrok. Hozzá a só: 3ek liszt+2ek só, vízzel összekeverem, és akkor csepegtetem rá, amikor már szinte kész. 200 fokon kb 10 perc alatt megsül. Tojással megkenem sütés előtt. Jó étvágyat!”
Novák Katalin éjjeli rácsodálkozása: ebből tényleg az lesz?
A csiga bűvöletében…
Szerda éjjel ez sült ki a (boszorkány) konyhában:
Anyukaként nagyon örülök, amikor a gyerekek barátai is átjönnek hozzánk. Ma nálunk alszik Kata barátnője, így még eggyel több lesz reggel az éhes száj…friss pesztós és kakaós csiga várja majd őket.
Az alélt kommentekből….
„Tündéri édesanya is!? Fáradhatatlan!? Nagyon büszke vagyok Önre‼️❤??”
„Honnan van ennyi energiàd???”
„Jó étvágyat a Miniszter asszonynak, kell az energia a jó munkához!”
„Reggelire mennék Én is szívesen, de nem tudom a címet! ”
„Katika, kerem irja meg a receptet !”
Nagy odds-al fogadok arra, hogy az utolsó hozzászóló kérdésnek nem tud majd ellenállni Novák asszony
és újabb dicsőült posztban leírja, hogy miből mennyit és hogyan…. Aki nem bírja addig, itt egy változat:
„A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat, és sima felületű tésztát dagasztunk belőle, majd 45-60 percig letakarva kelesztjük. A töltelékhez egy késes aprító segítségével jól lezúzzuk a spenótot, a száraz serpenyőben lepirított tökmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk az egészet. Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük a felületét a spenótos töltelékkel. Erre rápakoljuk a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomokat, majd megszórjuk 3 ek parmezánnal. Feltekerjük a tésztát, és kb. 3 centis darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megszórjuk a maradék parmezánnal, egy kevés tökmaggal, és további 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.”
Hollik István -a KDNP-ben csak Dodi- is "emberarcusít"(ana): sóz, borsoz, gyurcsányoz
Orbán és a stáb karácsonyi hangulatban - van kellék-gyerek, kellék-mézeskalács, kellék-"jóemberség" és valódi borocska!
„Főzz Fideszessel!” - kulináris őrület: jöhet a fidesz-só, a fidesz-zsír, a fidesz-fakanál?
Pingback: Megérezvén az idő szavát, Szentkirályi szóvivő is beszállt a fidesz-kukta projektbe - Főzött, vagy rendelt, ez itt a kérdés.... - Városi Kurír