„Hogy került oda a tévéstáb, amikor fél órával korábban még én sem tudtam, hogy ott leszek? – „értetlenkedett” Márki-Zay, pedig tudhatná…..

Érdekes és egyben fantasztikus is, hogy micsoda munkatársai vannak a regnáló-közeli médiáknak! 2006-ban a randalírozók még nem is tudták, hová kell menniük dúlni, amikor a HírTV stábja „kitelepült” a tévészékház elé, hogy élőben közvetítsen, most meg a TV2 „ügyesei” megnyalták az ujjukat és a széljárásból kitalálták, hogy hová megy ebédelni Márki-Zay Péter és Bige László azelőtt, hogy a páros erről megállapodott volna.

A TV2 továbbra is a „jereváni rádió” színvonalán

Márki-Zay Péter Budapest egyik legdrágább luxuséttermében borozott Bige Lászlóval – számolt be róla a TV2 híradója, a felvételt pedig a teljes kormányzati média átvette. A Tények riportjában hosszasan sorolták, hogy egy üveg francia vörös bor közel félmillió forint is lehet a belvárosi étteremben, míg egy vacsora-menü több mint 44 ezer forintba kerül.

„A rezsicsökkentést támadó baloldali politikuson nem látszott, hogy különösebben aggódott volna a számla miatt, hevesen bólogatott és nevetgélt a gazdákat megkárosító műtrágyakirállyal”

– hangzott el a riportban, amelyben egyszerre igyekeztek támadni az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét és a Nitrogénművek tulajdonosát – írta a Telex.

A portál megkeresésére Márki-Zay Péter azt mondta, Bige László fizette az ebédet, ami néhány ezer forintba került.

„Aki több száz millió forinttal támogatta a fideszes szervezeteket, annak egy ebéd valószínűleg nem okozhatott problémát”

– fogalmazott Márki-Zay Bige Lászlóról, aki a Forbes listája szerint 2020-ban az ország 12. leggazdagabb vállalkozója volt, vagyonát 115,5 milliárd forintra becsülték.

De….

Ennél jóval érdekesebb volt a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy miként került az étteremhez a TV2 stábja. Eredetileg ugyanis egy másik étteremben találkoztak volna a milliárdossal, és csak a helyszínen derült ki, hogy az már bezárt. Ezután spontán sétáltak át a Sas utcai francia étterembe.

„Hogy került oda a tévéstáb, amikor fél órával korábban még én sem tudtam, hogy ott leszek? De Bige László sem tudta”

– mondta Márki-Zay. Arra utalt a miniszterelnök-jelölt, hogy valamelyiküket követhették vagy lehallgathatták, máskülönben nem tudja, hogy értesült a TV2 stábja ilyen gyorsan a találkozó pontos helyszínéről és időpontjáról. Már az étterem ablakán keresztül is filmezték őket, majd ahogy kilépett az ajtón, elmondása szerint odaugrottak elé a kamerával, hogy a rezsicsökkentésről kérdezzék. A hódmezővásárhelyi polgármester a portálnak megerősítette, hogy a találkozón szó volt a választási kampánya támogatásáról is.

A találkozón nem konkrét pénzről volt szó, hanem egy nagymintás kutatás finanszírozását kérte Márki-Zay Péter, majd hozzátette: nem utoljára beszélt Bigével, és bárkitől szívesen fogad kampánytámogatást.

„A Fidesz állami százmilliárdokból kampányol, nekünk meg úgy kell vállalkozóktól milliónként összekuncsorogni, meg egyetemisták ezer forintjából kampányolunk”.

 

„Hogy került oda a tévéstáb, amikor fél órával korábban még én sem tudtam, hogy ott leszek? - "értetlenkedett" Márki-Zay, pedig tudhatná.....

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest