Mitől válik egy közpénzből finanszírozott labdakergetésre való belépés közpénzből felépített stadionban kormányprivilégiummá?

Micsoda szürreális dolog az, hogy egy focimeccsen való sajtórészvételből politikai bunkósbotot csinál…. ki is? A kormány? Orbán? Egy helyi kiskirály? Mióta kegy az, hogy a munkáját végezni akaró sajtómunkás bemehet egy stadionba? Mitől válik egy közpénzből finanszírozott labdakergetésre való belépés közpénzből felépített stadionban kormányprivilégiummá?

A tény

Az FTC elnöke Kubatov Gábor, aki egyben a Fidesz pártigazgatója, alelnöke és országgyűlési képviselője.

Akkreditálni próbáltunk a klub három hazai Bajnokok Ligája-csoportmeccsére. Egyikre sem fognak beengedni

– írta a hvg.hu.

“Mivel rendszeresen beszámolunk a magyar futballcsapatok európai kupaszerepléséről, természetesen hírt adtunk a Ferencváros meneteléséről is, melynek végén a csapat negyed évszázad után újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A meccsek állásáról rendszerint folyamatos közvetítésben tudósítottunk, hírt adtunk az érintettek nyilatkozatairól, s szerettük volna ezt a gyakorlatot a klub budapesti találkozóin – a Dinamo Kijev, a Juventus és a Barcelona ellenin – a helyszínről folytatni.

Mivel az FTC honlapján nem jelent meg akkreditációra vonatkozó információ

– vélhetően azért, mert a klub a „baráti” médiumoknak közvetlenül jelezte, hogy van lehetőségük munkatársakat küldeni a találkozókra –, levelet írtunk a sajtóosztálynak, hogy jelezzük: a meccseken egy újságírónk és egy fotósunk szeretne jelen lenni. Megkeresésünkre három órával később érkezett válasz az „FTC Sajtótól”, ez:

Tisztelt hölgyem, az FTC sem a nyomtatott, sem az internetes kiadásukkal nem kíván együttműködni a klub érdekeit sértő tartalmak korábbi közzététele miatt. Ezért a Ferencváros egyetlen hazai mérkőzésére sem kívánunk akkreditációt biztosítani önöknek.”

Szó sincs tehát arról, hogy azért döntöttek volna így, mert a koronavírus-járvány miatt esetleg kevesebb médiamunkás lehet jelen a mérkőzéseken

Hogy még egyértelműbb legyen, hogy a döntés politikai okokból született, hozzátették még:

Önökkel szemben tavaly már helyreigazítási pert is nyertünk, itt meg is találja a passzust, amit a Fővárosi Törvényszék döntése nyomán voltak kénytelenek a cikkbe beleírni.”

(A teljes cikk itt olvasható)

Vásárhelyi Mária közösségi oldalán  gondolkodott el a jelenségről:

“De tényleg, hogy a túróban van ez?? Most olvasom, hogy a HVG újságírója és fotósa nem kap akkreditációt a holnap meccsre, mert nem megfelelő hangnemben tudósítottak a Fradi korábbi meccseiről.

Mint ahogy

  • a kormánykritikus közönségnek nem jár rádiófrekvencia, televízióscsatorna,
  • az általunk olvasott orgánumoknak nem jár a kormány reklámköltéseiből, mi el sem indulunk semmilyen állami vagy EU-s pályázaton, mert tudjuk, hogy esélytelenek vagyunk,
  • nemcsak mi, hanem a gyerekeink sem kaphatnak állami ösztöndíjat,
  • ha ellenzéki polgármester által vezetett településen élünk, akkor nekünk nem jár útfelújítási, parkosítási, karbantartási támogatás és vég nélkül sorolhatnám.
  • Az általunk kedvelt színházaknak nem jár állami támogatás,
  • a hatalommal szemben kritikus filmrendezők nem készíthetnek filmet.

De könyörgöm,

Orbán Viktor és bűntársai nem a saját, hanem a mi pénzünket költik, amely az általunk is befizetett adókból keletkezik.

Ugyanúgy támogatjuk a Fradit, a stadionokat, az állami médiát, hiszen a mi adóforintjainkból finanszírozzák ezeket. Mi ugyanolyan, sőt szerintem általában tisztességesebb adófizetők vagyunk, mint a kormánypárt lakájai és fanjai.

Ha nem fizetsz adót elárverezik a házadat, de ha ezt az adót az állam tisztességtelenül használja fel – ellopja és saját klientúráját építi belőle -, annak nincs következménye.

A hallgatók hallgassanak, az adófizetők fizessenek, és aztán coki

Minden szempontból másodrendű állampolgárként kezel bennünket a hatalom. Helóták vagyunk a saját hazánkban. Miért tűrjük ezt?” (forrás)

szürreális

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük