Muon: zsarolják az átvezényelt ápolókat – egy kétségbeesett elszenvedő level

Megdöbbentő levelet kaptunk Máriától, akinek pár nappal ezelőtt szóltak, hogy a munkahelyétől 120 kilométerre lévő másik kórházba kell mennie dolgozni hétfőtől – írta a muon.hu.

Az egészségügyi vezetés új csodafegyvere: az átvezénylés

“Mária ápolóként dolgozik több mint 30 éve….

“Reggel bejött a főnővér, elmondta, hogy kiknek kell hétfőn kezdeni egy másik kórházba. Én is rajta voltam a listán.

Természetesen éreztették, hogy ha nem megyünk, annak következményei lesznek. Annyit mondtak, hogy egy éjszakai és egy nappali műszakra biztosan kell készülnünk, étkezésről, vagy szállásról nem mondtak semmit.

A férjemnek alig mertem elmondani, ő is teljesen kiakadt, mind a kettőnknek pár éve van a nyugdíjig. Vasárnap duplán készítek rántotthúst, viszek magammal ételt is.”

-idéz a portál a levélből.

“Máriáéhoz hasonló történetek hamarosan mindennapossá válhatnak,

hiszen a kormány új törvénye szerint, ami január elsején lép életbe, indoklás nélkül lehet átvezényelni egészségügyi intézményekbe szakdolgozókat. Most erre nem volt törvényi lehetősége a kórháznak, de a szükség törvényt bontott.

Máriától megkérdezte a muon.hu újságírója, hogy mi lesz azokkal a betegekkel, ahonnan el kell jönnie. El tudja őket látni a kórház? Azt mondta, hogy náluk is súlyos létszámhiány van, elképzelése sincs, hogy ki fogja ellátni az osztályán a betegeket. Mária természetesen örül a beígért 20 százalékos fizetésemelésnek, de

elképesztőnek tartja, hogy még így sem fog 230.000 forintot megkeresni.

Kijelenthető,

hogy a brutálisan alulfizetett egészségügyi szakdolgozókat nem azzal becsüli meg, nem azzal értékeli a munkájukat a kormány, hogy normális fizetéseket adnának nekik, hanem egyszerű statáriális katonai módszerekkel biztosítanak minimális egészségügyi szolgáltatást.

Akinek ez nem tetszik, azzal nem számolnak, sajnos a betegekkel egyáltalán nem. Innen egyenes út vezet a temetőbe vagy a tehetőseknek a fizetős egészségügybe.

Tokió

Egy hozzászólás itt: “Muon: zsarolják az átvezényelt ápolókat – egy kétségbeesett elszenvedő level

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük