Vírusvédelem! Na végre egy jó hír!

A héten megkezdi a már rendelkezésre álló, potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a koronavírus-kutató akciócsoport – jelentette be a Pécsi Tudományegyetem hétfőn.

A siker kapujában?

A PTE Szentágothai János Kutatóközpontjának (SzKK) Jakab Ferenc vezette virológiai kutatócsoportja az elmúlt napokban rutineljárást dolgozott ki a vírus különböző sejtekben történő izolálására közvetlenül a régióban fertőződött betegekből vett minták felhasználásával.
A PTE közleménye szerint a pécsi kutatók a koronavírus elleni küzdelemben tett “újabb sikeres lépése” annak köszönhető, hogy március 16-tól az ország több laboratóriumában is lehetőség nyílt a diagnosztikai tesztek elvégzésére, így a PTE laboratóriuma is hozzáfért a helyi betegektől származó mintákhoz.
A Jakab Ferenc vezette virológiai kutatócsoport által kidolgozott rutineljárás a vírusok teljes genetikai állományán alapuló mélyreható analízissel kombinálva – a közlemény szerint – “mérföldkövet jelent” a miniszterelnök által életre hívott, koronavírust kutató akciócsoport munkájában.

A csoport célja a vírus jobb megismerése

A fertőzési és terjedési mechanizmusokat  vizsgálaják, a lehetséges prevenciós lépések felderítése, valamint a hatékony gyógyszer és gyógymódok későbbi kifejlesztése érdekében.
a betegtől, a klinikai képen át egészen a vírus fertőzőképességéig és annak esetleges molekuláris hátteréig tudják követni a kórokozót”, ezek pedig fontosak lehetnek a hatékony védekezés megismerése szempontjából is.
A PTE szombaton közölte, hogy pécsi kutatóknak sikerült meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját.

figyu

Egy hozzászólás itt: “Vírusvédelem! Na végre egy jó hír!

  • 2020.03.23 - 16:09
    Közvetlen hivatkozás

    Már ,látom’ előre, ezt is viktorka oldotta meg, pedig ez az ALJAS életében nem dolgozott, nem csinált semmit, csupán köpönyeget forgatott, HAZUDOTT és LOPOTT. Van egy szállóige a Valahol Európában című filmben, na az erre a FÉREGRE pont illik, úgy-e tudják?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük