Napjaink hősei – nyista hencegés, csak teszik, amit kell!

Barf Attila egy nap úgy döntött, hogy ahelyett, hogy alapítványoknak adná a pénzét, minden hónap egyik péntekén kifest egy termet a lelkes csapatával – tudósít a szeretlekmagyarorszag.hu.

Ötven tantermet festettek ki!

Barf Attila története egy rendkívül jó példa arra, hogy hétköznapi emberek, hétköznapi módszerekkel is érhetnek el nagy változásokat. Attila vállalkozó, festéküzlete van Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton.

A Nemzeti Festékbolt vezetőjének irányításával egy 6-8 fős, többnyire szobafestőkből álló csapat több mint 50 óvodai és iskolai termet festett ki az elmúlt években, teljesen ingyen, társadalmi munkában.

Egyből igent mondtak

“Régóta adakoztam alapítványoknak, de rá kellett döbbennem, hogy feleslegesen. Nem arra költik a pénzt, amire kellene. Aztán egy nap vezetés közben beugrott, hogy miért ne segíthetnék azzal, amivel tudok” – mesélte Attila a motivációjáról. “A szívügyem, hogy adjak valamit, festékboltom van, hát kitaláltam, hogy fessünk ki termeket!”

Miután megfogalmazódott az ötlet, Attila egyenként felkereste a boltjába járó festőket. Hatukat kérdezte meg, lenne-e kedvük havonta egyszer, a napi robot után, önszorgalomból, ingyen kifesteni egy-egy iskolai vagy óvodai termet. Meglepetésére mind a hatan egyből igent mondtak.

Napjaink hősei - nyista hencegés, csak teszik, amit kell!
fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

“Festettem párszor, ez nagyon kemény munka. Ennek ellenére mindannyian lelkesek voltak az ötlet iránt.”

A csapat pedig bővült, és nem csak szobafestők csatlakoztak Attilához. Reginát, aki azóta a jobbkeze a programban, nagyjából három éve ismerte meg.

“Ő is a gyerekeinek gyűjtötte a szavazatot, ezért találkoztunk. Azóta mindenben segít, nélküle nem tartanánk ott, ahol”

Sokkal több, mint kifestett termek

A festéket a 2013-as indulás óta mindig ő állja. Azt mondja, hogy valószínűleg kevesebb pénzébe kerül, mint amikor az alapítványoknak adakozott, de hogy jobban hasznosul, az biztos. És itt el is érkeztünk a történet tanulságához: Attila szerint az ő munkájukban az a legnagyobb eredmény, hogy nagyszerű közösségeket hozott létre.

“Az intézményekben dolgozó pedagógusok, a szülők össze kell fogjanak, hogy nyerjenek. Emiatt a versenyszellem miatt is olyan közösségek alakultak ki, amiről nem is álmodtam. Olyanok, akik eddig nem foglalkoztak egymással, most összejárnak, vagy épp közös hétvégére utaznak együtt. Ez a lényeg, még a kifestett falaknál is fontosabb”

2017-től nem csak a környékre mennek

Attiláék csak az Aprófalvában hat termet tettek szebbé, összesen pedig több mint 50-nél járnak.

(forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

A kerítés dicsérete – kormány! – ezt is lehet jól csinálni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük