Napló Hungarikum 13. Budapest, 2021. november 26.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Miniszterelnöki közbeszéd fontos dolgainkról – Elűzzük a járványt – A piac és a magyar emberek Tombol a járvány, határainknál migránshadak ólálkodnak, s a hatalomra ácsingózó baloldal adóemelésre és a rezsicsökkentés megtorpedózására készül, tehát ideje a világ dolgait a napló új fejezetében rögzíteni, s megbeszélésre összehívni a Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók Pártjának teljes tagságát. A diskurzus témáit és alaphangját természetesen a miniszterelnök szokásos pénteki cseveje szolgáltatja privát közrádiójából, lévén hogy Orbán Viktor a nemzet egészét és minden hazafi lelket külön-külön foglalkoztató gondjainkról beszél. Beszéljünk hát róluk mi is!

1./ A védekezés újabb sikerei

„Olyan sikeres az oltási hét, hogy ezt meghosszabbítjuk egy héttel” – közölte a miniszterelnök. Ez nagyon jó. A TKKMHP teljes, jelen levő tagsága megszavazta azt a határozati javaslatot, amely kimondja: Ez nagyon jó! Vajon miért nem kezdődött meg ez az akció egy héttel, egy hónappal, egy évvel korábban?! Javaslatunk az, hogy az oltási hetet terjesszék ki a következő hét utáni hétre, hónapra, évre, és mindenki aki akarja, sőt az is, aki nem akarja, kapja meg a korának, egészségi állapotának leginkább megfelelő, hatékony első-második-harmadik oltást, lehetőleg olyat, amelyet elfogad az EU. A milliárdokért beszerzett teszteket (ha egyáltalán megvannak!?) ne dobják ki, hanem használják fel – ha már eddig rejtélyes okokból nem tették – , és vezessenek be a járvány terjedését korlátozó kiegészítő intézkedéseket olyképpen, ahogy ezt a szakemberek egyhangúlag javasolták. „A megoldás a harmadik oltás”, nem a lezárás.- mondta Orbán Viktor. Ausztria és Szlovákia másként döntött, de ők honnan is tudhatnák, mi a helyes eljárás a járvány elleni védelemben. Náluk a miniszterelnök személye nem azonos a nemzetük főorvosával mint nálunk. Gondolják csak végig! – hívtam fel elnöki minőségemben a párttagság figyelmét az első kör sörital ellenőrzésének vége felé -, a nemzet főorvosa szerint „Besegítő rendőrök és katonák, egészségügyben dolgozók és a közigazgatási dolgozók együttműködésével elkerülhető az egészségügyi rendszer összeomlása – mondta Orbán, aki szerint a magyar egészségügy kapacitása nagyobb, mint Nyugat-Európában. „Ezeket a kapacitásokat minimum vésztartalékként életben kell tartanunk.”
Ennyi bölcsesség már Orbán Viktortól is megkülönböztetett figyelmet érdemel, jelesül hogy külső erők bevetésével „elkerülhető az egészségügyi rendszer összeomlása“; ugyanakkor „a magyar egészségügy kapacitása nagyobb, mint Nyugat-Európában“. Itt éppen megáll az ész!
A pultos ekkor elébem tolta állandóan nyitott laptopját, amelyen folyamatosan követi a napi hírfolyamot, s rámutatott a 444 vaskos címére: „Lakosságarányosan négyszer annyian halnak meg covidban Magyarországon, mint az Európai Unióban“
Akkor itt most mi, bérből és fizetésből, nyugdíjból élő, de véleményalkotó aktív párttagok a járványhelyzet elemzését nem folytatjuk, hanem felhajtjuk az első kör maradékát, s letöröljük könnyeinket, mert a hülyeség nem nevetséges és nem mulattató, hanem megríkató – kiváltképp akkor, ha az ország első embere beszél zöldségeket majd‘ minden péntek reggel.

2./ Van minekünk ennél nagyobb bajunk!

Itt settenkednek határainknál a migránsok: „Az idei évben több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon, ez inkább háromszoros növekedés az előző évhez képest.” Orbán szerint a „migránstámadás” háromfelől érkezik: Olaszország felől, Belaruszon át Lengyelország felől és elsősorban a Balkán felől.
Kérem szépen, ezek jönnek százezrével, és Afganisztánból naponta 30 ezer ember ered útnak Európa felé, ők az utánpótlás. Otthon lövöldöznek rájuk, nyomorognak, de az is lehet, hogy terroristák és járványterjesztők. „Az unió azt szeretné, hogy ez a százezer ember legyen itt Magyarországon” de pénzt persze a magyar kormány nem kap a migráció kezeléséhez. A Soros-szervezetek kapnak pénzt az EU-tól, hogy ide segítsék a migránsokat. Ráadásul Németország új kormánya már tervet készít a menekültek befogadására. Na ez nálunk nem lesz. Mi nem válunk bevándorló-országgá.
– Nagyon helyes! – szólt közbe a bús magyar hang a hátsó asztaltól, – A migránsoknak coki, a vendégmunkás jöhet. Itt is vannak vagy kétszázezren. Ukránok, kínaiak, románok, vietnamiak, mindenféle náció. Mert a magyar vendégszerető nép, a munkáskéz meg kell! Haladjunk! Óvjuk meg inkább a rezsicsökkentést!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest