Kerítésen innenKiemelt hírek

Neba…raftingpálya az Alföldön – Orbán elszabadult

Neba...raftingpálya az Alföldön - Orbán elszabadult

Stadionország már vagyunk, – ezer hála – most a vadvízi evezés népszerűsítését tűzte ki célul a valakiknek kedves vezető. A kiskörei vízlépcsőt alakítják át 241 millió adóforint átcsoportosításával. Orbán Viktor saját kezűleg rendelte el az aktust.

Vadvízi evezés az síkságon – világszám!

Bruttó 241 millió forintot csoportosít át a kormány a kiskörei víztározónál építendő raftingpályára

– derült ki a december 22-i Magyar Közlönyből.

A HVG talált rá az Orbán Viktor aláírásával megjelent kormányhatározatra, amiben az olvasható, hogy a

“Kiskörei Vízerőmű környezetének turisztikai és sportcélú fejlesztésének előkészítésére”

kincstári díjakkal együtt bruttó 241 442 100 forintot csoportosítanak át. A határozat szerint az előkészítési fázisokat legkésőbb 2018. április 15-ig kell megvalósítani.

A beruházást Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos készíti elő a nemzeti fejlesztési miniszterrel közösen, az előkészítést pedig a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) valósítja meg. A bringaminiszter már decemberben belebegtette, hogy ismeretei szerint nem okoz gondot, hogy gyakorlatilag nincs szintkülönbség, majd csinálnak.

Két éve – egy lightos raftingpályának beillő, 1300 méter hosszú, 30 bukóból álló hallépcsőt adtak át. Ez és a kiskörei vízerőmű között épül ki a sportcélokra alkalmas vadvízi meder.

Révész Máriusz már azt is megálmodta, hogy a hajókat felvonórendszer szállítaná vissza a nagy kaland után a kiindulópontra, a „legénység” a parton gyalogolna.Ép magyar testben, ép nemzeti magyar lélek!

(forrás: HVG)

About Author

Comments (2)

  1. George RONA

    Mártíriusz álmaira semmit sem sajnálunk! =))

  2. [Tölgyes]

    Ennek aztán semmi sem drága!

Szólj hozzá!