Negyedik hullám? Jó, jó de mekkora? - Városi Kurír

Sorting by

×

Negyedik hullám? Jó, jó de mekkora?

Nagy vita zajlik a szakemberek között, nemcsak arról, hogy miként lehetne megelőzni  negyedik hullám támadását hiszen már itt van, de annak megítéléséről is, hogy milyen lefolyású lesz ez a támadása vírusnak. sokan aszt gondolják, hogy egy kíméletesebb hullám elé nézünk, mások viszont ugyan olyan drámai lefolyásúnak prognosztizálják, mint a harmadik hullám volt.

Hirdetés

Merkely Béla professzor szerint:

“A fertőzöttek száma emelkedik – napi 100-120 új esetet jelentenek -, de a második-harmadik hullámhoz hasonló már nem lesz, a mostani hullám az egészségügyet nem terheli meg majd.

Novák Hunor az ország kedvenc gyermekorvosa

A praktizáló orvos vitába száll a Semmelweis Egyetem rektorával, szerinte ugyanis megalapozatlan annak véleménye

Úgy gondolom, egy biztos van: hogy nem tudjuk, mi lesz, ugyanis nem látunk a jövőbe- állítja a doktor, majd így folytatja: Könnyen lehet az is, hogy a negyedik hullám nagyobb és súlyosabb lesz hazánkban, mint bármelyik korábbi. Sajnos a delta variáns sokkal de sokkal fertőzőképesebb. Én úgy gondolom, hogy az kisebb csoda lenne, ha nem lennének újból szigorítások, ha nem terhelné meg az egészségügyet a 4. hullám, ha nem lennének műtét halasztások és orvos-nővér átvezénylések hazánkban. Bár az oltás szerencsére nagy eséllyel megvéd a súlyos tünetektől és főként az oltatlanok körében tombol a járvány újabb hulláma, mai hír, hogy az USA egyre több államában kritikus szinten van az intenzív osztályok telítettsége, és egyre több helyen hamarosan elfogynak az intenzíves ágyak. Ez a 4. hullám az USA-ban.

Várólisták

Ha már Novák doktor szóbahozta az újabb műtétek elmaradásának lehetőségét nézzünk rá a várólisták jelenlegi helyzetére, először csak cseppben a tenger:

“Az országban 15 ezren várnak szürkehályog műtétre. Az elmúlt félévben Hódmezővásárhelyen 294, Makón 128 napot kellett várni átlagosan a beavatkozásra, ez ám riasztó várólista.”

írtuk meg mi is.

Az országos számok sem mutatnak bíztatóbb képet, néhány adat az elmúlt hat hónapból a teljes cikkben a Respublika oldalán.

negyedik hullám
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2021.09.09 - 09:18
    Közvetlen hivatkozás

    Tökfelesleges Merkelynek nyilatkoznia bármiről a vírussal kapcsolatban, mert ugyanúgy, mint orbánnak, azt se hisszük el, amit kérdez. Egyrészt Merkely nem szakértő, ő maradjon a szív-gyógyításnál, a járványt meg bízza a hozzáértőkre. Tudjuk, hogy az államtól-orbántól kapott díjat meg kell szolgálni, és ő nyilatkozik nyakra-főre, orbán szája íze szerint,csak már senki nem hisz neki. A világon talán nálunk volt a leggyatrább járványkezelés. Na de kiket szedett össze orbán? Két megfáradt, belassult öregembert, Káslert, és Müllert, akik nagyon nem álltak a helyzet csúcsán. Tulajdonképp semmit nem értek, sőt kártékony intézkedéseik voltak csupán. Most ugyanaz a helyzet, a kormány pont lesz@rja a járványt, semmiféle szigorítás, itt a katolikus kongresszus, és jön majd a vadászati felfordulás. Az fontosabb a kormánynak,mint a polgárai egészsége, élete. Ilyen kártékony kormánya még sose volt ennek a nyomorult országnak

    Válasz
  • Visszajelzés: Kell egy jóhír? Karácsonyra lényegesen gyengülhet a negyedik hullám -"A koronavírusnak csak a kezdeti ügyetlensége, hogy megöli a hordozóját " - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.