Negyedik oltás – az utca embere (is) kitálal….

Több olvasónk is e-mail üzenetben reagált szerdai Dr. Falus Ferenccel készült riportunkra, amiben azt firtattuk, kinek is jár(na) és hogyan a negyedik oltás a koronavírus vakcinából. Régi levelezőnk, aki  “utca embere” néven írogat nekünk, is hozzászólt a cikkhez.

Falus doki jót akar, de…

Bocs a laza fogalmazásért, de itthon mint mindenki, én is mellőzőm a protokolláris megszólításokat, szóval Falus doki nálam bent van a top háromban azok között, akikre már a járvány kezdete óta érdemes odafigyelni, mert mindig higgadtan, pontosan és szakszerűen fogalmaz.

Most azonban mellé ment, amit mondott, pontosabban ez:

– Akiknél nem hatott a Sinopharm, nem kell a harmadik oltás –ami esetükben az első után egy negyedik is?

– Egyértelműen kell, ahogy többször el is mondtam.

– Mi a megoldás?

– A háziorvosa remélhetőleg beadja annak, akinek szükséges.

– Ez az ő hatásköre?

– Igen és ezt fontos tudni, bár erről nem esik szó a hivatalos kormány-kommunikációban, ahogy más fontos dologról sem. (Részlet a Dr. Falus Ferenc volt tiszti főorvossal készült interjúnkból, a szerk.)

Így néz ki ez a mindennapokban…

A főorvos úr  utolsó mondata tökéletesen igaz, ezt mutatja az is, ahogy én jártam, hiszen miután elolvastam a cikket, mivel érintett vagyok, azonnal jelentkeztem telefonon a negyedik oltásra a háziorvosomnál, ám már az asszisztensnőn is alig jutottam tovább. Csak azért adta gondolom a doktort, mert érződött a hangomon az elszántság. Nem akarom untani önöket a teljes beszélgetéssel, így csak a lényegét írom le:

A “körtanárnak” fogalma sincs miről beszélek, egyenlőre nincs mód negyedik oltásra és amikor erősködtem, de hát a Falus főorvos úr… az volt a válasz, hogy ha ő mondta, akkor adassam be vele, és ezzel le is tette telefont.

A válasz

Az “utca ember” levelét, néhány hasonló társaságában elküldtük Dr. Falus Ferenc volt országos tisztifőorvosnak, akitől az alábbi  gyors válasz érkezett:

Sajnos a rendszer nem működik a szakmai indokoltságnak megfelelően. Előbb-utóbb a kormányhivatal engedélyezni kényszerül azoknak a negyedik oltását, akiknél a két Sinopharm után nem alakult ki védettség, és egy Pfizer sem alakított ki megfelelő védettséget. Királyhegyi Pált idézve: „A rendszer nem vált be, stop. Tessék abbahagyni, stop. Királyhegyi, stop”.

Ezekszerint most már csak a hivatalosság  valódi megébredésére kell várnunk.

Kapcsolódó

Utca embere kitálal! – Egy dühöngő orvossal a liftben….

utca embere

Egy hozzászólás itt: “Negyedik oltás – az utca embere (is) kitálal….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük