Néhány “biztosan ne” és “feltétlenül igen”! – Praktikus koronavírus-info, amire talán nem is gondolt

Ha azt gondolja, már mindent tud, azért ha felületesen is, de fussa át az alábbiakat, hátha kap pár jó ötletet, hogy mit “biztosan ne” és mit “feltétlenül igen”!

A készpénz, amit itt ugyan nemigen használnak, de azért létezik, probléma

Ugyanis nyolc napig él meg rajta a korona vírus, és nem szabad mikróba tenni, itt egy okos ádzsuma kishíján felgyújtotta a lakását, és elég rendesen elégette a pénzt is, fertőtleníteni szerette volna. Itt is felmerült a készpénz készlet újra cserélése – írta Eugenia S. Lee, aki eddig is napi rendszerességgel számolt be a Dél-Koreai helyzetről

  • Ne menjetek olyan helyre, ahol sok ember van, a vírus kedvenc közege a tömeg.
  • Ne egyetek étteremben, itt a legtöbb másod és harmad fertőzött közös éttermi étkezés során fertőződött meg. Ugyanez igaz kávézóra, kocsmára, gyorsétteremre stb. (sajnos az alkohol ez esetben csak külsőleg használ) Mivel olyan a magyar egészségügy amilyen, jobb ha meg sem betegedtek.
  • Plasztik kártyát alkohollal szabad fertőtleníteni, ahogy pamut, vagy gyapjú holmit is, ott szintén nyolc napig eléldegél a vírus gond nélkül.
  • Aki krónikus beteg, az aztán tényleg sehova se menjen, rendeljetek online ennivalót, ha ott van rá mód. A magas vérnyomás, a dohányzás, a szív és érrendszeri betegségekkel rendelkezők, illetve tüdőbetegek fokozottan vannak kitéve a fertőzésnek. A vírus utálja a napfényt, és a friss levegőt. Szellőztetés, napozás, ágynemű ki a napra,ez mind használ. Tekintettel arra, hogy azért Magyarországon nincs akkora zsúfoltság, óvatossággal elkerülhető a komolyabb járvány szerintem.
  • Ha sikerül maszkot szerezni, annak a belső felét nem fogdossuk, és úgy általában nem nyúlunk az arcunkhoz. A komolyabb maszkokat levegős helyen megszárítva szabad több napon át viselni, míg a pamut maszk legfeljebb a lelkiismeretnek használ.
  • Ha nagyon, nagyon muszáj kimenni, akkor miután haza értetek, az összes ruhát ki kell mosni, lehetőség szerint érdemes most egy ideig nem menni be a lakásba cipővel.
  • Kilincs, mobiltelefon, billentyűzet, TAB, hitelkártya,wc lehúzó, zuhanyrózsa fogója, fűszeres edények, és minden amit az ember fogdos, ne maradjon ki a fertőtlenítésből.
  • Széklettel,vizelettel, könnyel, cseppfertőzéssel, aerosolos úton, tehát gyakorlatilag minden módon fertőz, és ebben jobb, mint eddig bármi. Vigyázzatok magatokra, és egymásra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük