Nem elszólás, előre megfontolt akarat – Orbán fejjel a jognak…..

Orbán nem kért bocsánatot a tudatlanságba taszított gyöngyöspatai gyerekektől, sőt Hollikkal ráerősíttetett: “A Fidesz-KDNP teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel…”.

Aki lemaradt volna….

Első- és másodfokon is jogerős döntés mondja ki, hogy iskolaévenként 3-500 ezer forint kártérítés jár az elkülönített oktatás elszenvedőinek, így a teljes összeg mintegy 100 millió forintra rúg. Erre reagálta az Orbáninfón a miniszterelnök…..

Két hír az elmúlt napokból

Első hír:

„Én nem vagyok gyöngyöspatai, de ha az lennék, megkérdezném, hogyan lehet, hogy a velem egy faluban élő, etnikailag meghatározó csoport tagjai nagy összeget kapnak mindenféle munka nélkül, én meg itt keccsölök egész nap, nem tudom, hány órát, napot vagy évet kell dolgoznom ezért. Hogy is van ez? Az így gondolkodóknak igazuk van. (…) Én nem tudom, hogy most pontosan mit kell tenni, de hogy ez nem maradhat így, az bizonyos. Szerintem a gyöngyöspataiaknak igazságot kell szolgáltatnunk.”

/ Orbán Viktor a csütörtöki sajtótájékoztatóján, nem a gyöngyöspatai szegregációt ítélte el, hanem a független magyar bíróság ítéletét kérdőjelezte meg ezekkel a mondatokkal !

Második hír:

„Két miniszteri biztosi kinevezése mellett is 12 millió forinttal távozott Takács Szabolcs Ferenc az államtitkári karból–tudta meg a Blokk. Takács Varga Judit igazságügy miniszteri kinevezése után távozott az államtitkárok közül. A járandósága 7,7 millió forintos végkielégítésből és 4,4 milliós szabadságmegváltásból jött össze. (Forrás: Népszava, 2020. január 10).

Vagyis…..

Vagyis a fideszes kormányzati ember munka nélkül felvett 12.1 millió forintja nem fáj Orbánnak, de a gyöngyöspatai gyerekeknek megítélt kártérítés miatt lázadozik a „lelke”. Nem a magyar állam felelősségéről beszél, a tudatlanságba taszítottaktól kér kormány nevében bocsánatot, arról nem is vesz tudomást.

Hogyan is van akkor ez?

A szegénytől még amit a bíróság megítélt az őket ért jogtalanság miatt, azt is el akarja venni Orbán, míg egy szava sincs azért, mert a két miniszteri biztosi fizetése mellett a kormányzatból távozó bizalmi ember által felvett több mint 12 milliót nem tartja -idézzek egy klasszikust Orbán ellenzéki idejéből- nem tartja pofátlannak? Milyen országban élünk? Mit jelent a jogbiztonság Magyarországon? Van egyáltalán jogbiztonság hazánkban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük