Sorting by

×

“Nem mese ez gyermek”: Orbánnak egy ország lett a játékszere – és sikerült elrontani

Hungaroführer: hát mindenért én vagyok felelős? Hát igen. Százszor említettem a vezérigazgatót, a gyárban éjjel történt, egy személyes balesetért is felelős. Mert ő a vezető, ezt persze Orbán is tudja, csak menekülne előle.

Hát ki a fene akart miniszterelnök lenni?

Amikor véletlenül jól ment a dolog, mondjuk, az első járványhullám után, akkor persze “mindannyiunk” alatt saját magát értette, szelíd mosollyal. Akkor tetszett.
Most meg nem tetszik.
Amikor kifogásolták a saját magának építtetett kisvasutat, akkor azt mondta “nem tudtok semminek se örülni”. Az ÉN örömömnek nem tudtok örülni.

Most se örülünk az ő kudarcának,

De ő a felelős. Ő a felelős az elk.rvult államtitkárért és miniszteréért, az egész rohadt, korrupt hálóért, ő a felelős negyvenezer elveszett életért , ő a felelős a zsebre dolgozva halált hozó kupecekért, az elrejtett tesztekért, a hamis lélegeztetőgépekért, az életeket követelő “gazdasági növekedésért”., a gyorsan terjedő járványért, a megállíthatatlan inflációért, százezrek elvándorlásáért, az országos tudatlanságért, a gyermeknyomorért – igen, mindenért. Mindenért, ami ebben az országban történik.
Amit a saját játékszerének tekint.
Édesanyám mesélte, hogy mikor kicsi voltam, és kaptam, egy fából készült kisautót, tíz perc múltán felüvöltöttem: “nem tudom elrontani!”
Hát neki egy ország lett a játékszere – és sikerült elrontani.
Igen, az egészet. Mindent. Az ő dicsőségére.

Orbán Archív 2021-ből a VK.-n

orbán

átver

Egy hozzászólás itt: ““Nem mese ez gyermek”: Orbánnak egy ország lett a játékszere – és sikerült elrontani

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.