Nem vicc! A facebook meztelen képet kér a felhasználóitól!

A legnagyobb közösségi portál meztelen képet kér felhasználóitól azért, hogy megelőzhesse az esetleges visszaéléseket. Miután begyűjtötték a fotókat, egy digitális jellel látják el, ami elviekben megakadályozza, hogy bárkiről újabb képek kerüljenek ki a világhálóra – írja a hvg.hu.

Nem kamu!

Az online zaklatás legdurvább formája, a bosszúpornó komoly probléma a tinédzserek és huszonévesek körében. Ilyen eset már Magyarországon is borzolta a kedélyeket, és azóta kiderült: minden harmadik magyar gyereket érinthet az online zaklatás. A bosszúpornó esetében az egyik fél közzéteszi a neten (sokszor éppen a Facebookon) a korábbi együttlétek alkalmával készült meztelen felvételeket.

Ezzel borzalmas perceket okozhatnak a „megvicceltnek”. Nem egyszer történt tragédia, mert a kipécézettek nem láttak más kiutat, mint az öngyilkosságot. A beküldött képeket a Facebook ígérete szerint egy speciálisan erre a feladatra gründolt, ötfős csapat fogja látni, kizárólag addig, amíg a már említett digitális jellé át nem alakítják.

Bosszúpornó

A furcsa kérés a prevenciós technikával járó védelem egy fontos eleme, a beküldött képeket ugyanis digitális ujjlenyomattá alakítják át. Általa elviekben semmilyen, a felhasználót ábrázoló kompromittáló fénykép nem fog megjelenni a Facebook és a cég tulajdonába tartozó szolgáltatások felületén, mert feltöltés esetén a rendszer automatikusan blokkolja azokat.

Ezután a forrásfájlként használt fotókat törlik, és csak az abból kinyert adatot tárolják el. Érdekes kezdeményezés, ha azt nézzük, hogy épp a nem megfelelő adatkezelés miatt rángatták egyebek mellett az Európai Parlament elé is Mark Zuckerberget.

Stop Zuckerberg!? – A magyar kormánypropaganda kihagyhatatlan lehetősége…

A funkciót elsőször Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában vezették be, de egy ideje már az Egyesült Királyságban is működik. Mivel már a negyedik országban tették elérhetővé, így biztosan eljut majd hozzánk is, de a hazai aktiválás időpontjáról még nincsen információnk.

(forrás: hvg.hu)

Véresszájú Facebook

Fizetne a Facebookért? – havi cirka 3.000.- forintja bánhatja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük