Sorting by

×

“Nem volt elég a halott, a beteg ahhoz, hogy kicsit figyelmesebbek legyünk? – Kiszabadult a szellem a palackból, de rohadt gyorsan vissza kellene zárni, különben baj lesz.”

A bezártság, a néha reménytelennek tűnő megváltozott élethelyzet egyre agresszívabbá, erőszakosabbá, harciasabbá, támadóbbá tett sokakat, akik aztán a miniszterelnök szavára szombaton kitódultak a tavaszi melegbe és egy pillanat alatt elhitték, hogy a vírus egy hozzá nem értő szavára huss, eltűnt. Ami maradt: a felgyülemlett agresszió.

A te felmenődet! Anyázásba fajulás

“Emberek balhéznak az állatkert előtt, maszknélküli tömeg tobzódik a Margitszigeten, beállnak a nyakamba a fagyizóban. Mintha mi sem történt volna. Vagyis de, történt. Ennyi rosszindulatot, agressziót, gyűlöletet, érdektelenséget, önzőséget én még nem láttam. Kiszabadult a szellem a palackból, de rohadt gyorsan vissza kellene zárni, különben baj lesz.”

írta közösségi oldalán Balatoni József, középiskolai tanár, azaz Jocó bácsi. saját tapasztalatom semmiben nem tér el a fentiektől, bár ezeket csak a helyi boltokban tapasztaltam. Felbőszülten ugranak egymásnak amúgy jólöltözött, joviálisnak tűnő emberek olyan blődségek miatt, mint, hogy ki volt előbb a pénztárnál, vagy ne adj isten az egyik vásárló kosarával hozzáért a másik vevőjéhez, esetleg ki szálljon fel előbb a trolira, ami amúgy tök üres.

Félő, hogy amikor a vírust az oltással és a felelősségtudatos viselkedéssel legyőztük, a palackból kitüremkedő szellemmel, az erőszakkal szemben tehetetlenek leszünk. Az ellen ugyanis nincs szérum, azt csak tanulással, értelmes párbeszéddel, toleranciával, a másság elfogadásával érhetjük el, amik nem NER-kompatibilis erények.

“Komolyan, emberek!

 • Tényleg semmit sem tanultatok ebből az egy évből?
 • Nem volt idő akár csak egy órára is leülni és elgondolkodni, kicsit átértékelni dolgokat?
 • Nem volt elég a halott, a beteg ahhoz, hogy kicsit figyelmesebbek legyünk?
 • Nem szenvedett mindenki eleget?
 • Nem ment tönkre elég ember még?

Meg lehet sértődni nyugodtan, de szerintem az emberek többségének fogalma sincs az egyéni felelősségvállalásról. Lehet itt mutogatni másra, meg hárítani, de először talán magunkba kellene kicsit nézni… Egyéni szinten, mindenkinek. Vagy tényleg megérettünk arra, amit a világ mér ránk. Komolyan.”

A kommentekből….

“Kedves Jocó bácsi! Meg egy gondolat. Eltelt egy év. Sok bánattal, bezártsággal, maszkkal, betegséggel , halállal. Naivan azt hittem, hogy ez a lecsendesedés elgondolkodtat minden generációt, a kényszerű megtorpanás felelősséget vállalóvá tesz. Fájdalom látni , hogy semmit nem tanultak az emberek, mindenki ott folytatja, sőt emelt szinten, ahol abbahagyta. Mert neki jár… a többit gondoljátok tovább… ”

“Ez a probléma, mármint a felelősség fel nem vállalása nem új keletű, csak meg lett lovagolva. Sajnos nyitott ajtók lettek megdöngetve. Már most baj van, nem kicsi.”

“Az itt többek között a nagy baj, hogy hála a kormányunk közlésmódjának, rendelkezéseinek, minden beoltott ember kiszabadult, elhiszik, hogy ők védettek, nekik már bármit szabad, mintha valódi védőoltást kaptak volna ami után soha nem lesznek betegek. Persze ők fertőznek ezután a legjobban, mert nem vigyáznak. Veszélyeztetnek másokat!”

“Csak én érzem azt, hogy oltottként lettem kirekesztett? Pedagógusként éltem a lehetőséggel, de mindenhol azt fújják, a frankók, a kirekesztettek azok, akik nem oltakoznak? Lassan megfordul a dolog, és már lassan én szégyenlem magam, hogy “igába” hajtottam a fejem”

“Kedves Jocó bácsi ! Most minden szavaddal egyetértek! Két hét múlva nem lesz üres ágy a kórházakban, de más lesz a hüjjje miatta… messze nincs még vége a járványnak, de így nem is lesz. Sajnos az emberi ostobaság ellen nincs vakcina.”

 

beteg

átver

2 hozzászólás

 • 2021.05.02 - 09:55
  Közvetlen hivatkozás

  Itt a tavasz, süt a nap, hív a természet! Akik csak az orbánmédiát olvassák, elhiszik, hogy védettek, hiszen ott a kezükben az igazolvány, a fiataloknak meg nincs igazán veszélyérzete. Engem is dühít, és aggodalommal tölt el, amikor látom az utcán a rengeteg maszk nélkül flangálót, de amikor az orbánmédiából az árad, hogy az egyetlen megoldás az oltás, amikor oltásellenesnek – páriának – bélyegzik azokat, akik teszteléseket kérnek, amikor nem hangsúlyozzák eleget, hogy kell a maszk, a távolságtartás, akkor az kinek a felelőssége? Kinek is a feladata a járványkezelés? Hát… nem az ellenzéké. És tudtommal Orbán vállalta mindenért a felelősséget. Akkor tartassa be a szabályokat. Orbánista rokonaim az emberi felelőtlenséget okolják. Én a védekezés hiányosságait. Miért nem osztogattak ingyen FFP2-esket az embereknek, főleg a fiataloknak? Miért nincs kontaktkutatás? És miért próbálnak mindent az ellenzék nyakába varrni? Csak nem azért, mert kampányolnak? Mert politikai haszonszerzésre használják a járványt is? Vagyis pontosan azt teszik, amivel ők vádolják állandóan az ellenzéket?

  Válasz
 • Visszajelzés: Légyszi, ne szidjátok az anyánkat! - a meterologiai szolgálat kérése a kommenthuszárokhoz... - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.