Alapbetegsége függőséget okozott – gyűlöletáradat egy gúnyrajz okán

Hisztérikus gyűlöletáradat zúdul Pápai Gábor karikaturistára “Krónikus” című gúnyrajza miatt. A Népszava Publicisztika oldalán április 28-án megjelent karikatúra telibe talált.

Cili néni mindent megmagyaráz

Pápai Gábor munkáiról már portálunkon is olvashattak. A most vihart kavart, április 28-i rajzán a tisztifőorvos a megszokott operatív kaspója mögött áll, és éppen “tájékoztat”: annyira belejött, hogy még azt is “alapbetegséggel” magyarázza, hogy miért kellett meghalnia Jézusnak. Egy gúnyrajzot vagy viccesnek talál valaki, vagy nem. Szerintem zseniális. A karikaturista szellemesen kapcsolja össze ennek a rezsimnek a mélységesen hazug, az “alapbetegségekre” hivatkozva egyenesen felháborító járványkommunikációját az egész rendszer szenteskedő, a kereszténységet paravánként használó arculatával.

Gyűlöletáradat

Az obligát kdnp-s feljelentések bejelentése mellett a kormánypropaganda ezer szennycsatornáján, és a karikaturista saját oldalán a rajz linkje alatt is beindult az őrjöngés.

Azzal nincs mit kezdeni, ha valaki Pápai Gábor “Krónikus” című rajzát nem érzi viccesnek. A magyar közvéleményt végletesen kettészakították. Az országnak az a fele nevet egy ilyen kompozíción, aki nap mint nap fejcsóválva hallgatja a kormány kommunikációs bohóckodását. (Sokan, sokféleképpen figurázzák ki a tisztifőorvos teljesítményét.)

Sokan viszont isteni kinyilatkoztatásként csodálják a hiteltelen propagandisták és alkalmatlan illetékesek megnyilvánulásait. Lelkesednek a nagyszerű kormányért, amely megvédelmez bennünket az új ellenségtől. Aki így tekint a dolgokra, nem fogja érteni, miért nevetünk (igaz, kínunkban) a tisztifőorvos “alapbetegségekre” hivatkozó műsorán.

Hörögnek

A karikatúrával azonban sok szélsőségesnek nem a színvonala, vagy a stílusa miatt van baja. Gyalázzák és fenyegetik a szerzőt, a legkülönbözőbb közvetlen és közvetett módokon. Érveikkel jó páran el is árulják magukat: előkerülnek a megszokott antiszemita párhuzamok: bezzeg, ha ők valami auschwitzi SS-tréfával hozakodnának elő, azt senki nem találná viccesnek, na ugye… Nyilvánvaló és önleleplező persze ez az otromba csúsztatás: Pápai Gábor nem milliók meggyilkolásán élcelődik, hanem a szánalmas hazudós kormánykommunikáción.

Bezzeg a terroristák…

A másik jellegzetes, alig burkoltan fenyegetőzős érv a Mohamed-karikatúrákat követő gyilkosságokkal példálózik: “azokat” persze nem merné a karikaturista piszkálni, és van, aki még hozzá is teszi: “azok” tudják, hogy mit kell erre felelni, sőt van, aki ehhez hozzáteszi: meg is érdemelné a karikaturista…

Természetesen ostoba csúsztatás ez is, hiszen, mindenekelőtt, hogy kerül ide, mi köze lehet jelenlegi magyar viszonyainkhoz Mohamednek és az iszlámnak? Csak egy oka lehet annak, hogy valaki ebben az indulatos vitában ezzel előhozakodik: talán imponál neki a sötét korokat idéző, vallásra hivatkozó erőszakos cenzúra és szabadságkorlátozás szelleme. Ha egy karikatúrán Jézus alakja feltűnik, meg se nézik, miről szól, elvesztik az eszüket, már nem látnak, nem hallanak a dühtől…

Vissza a középkorba?

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Alapbetegsége függőséget okozott – gyűlöletáradat egy gúnyrajz okán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük