Németh Szilárd ráböffent a Fidesz-értelmiségre, akiknek ettől tele lett a gatyájuk és bocsánatot kértek 0 461

A rezsicsökkentés valójában már rezsinövelés

Mint azt megírtuk, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülete és a Professzorok Batthyány Köre – a Fidesz-holdudvar értelmisége – erős kritikát fogalmazott meg a NER-el szemben. Németh Szilárd viszont-fogalmazott…..

Németh berágott….

Hogy mi is dühítette fel a kormány fejben nem annyira erős emberét? Például az, hogy:

A politikai közösségek építésének részét képezi a gazdasági háttér biztosítása. Rendkívüli a jelentősége annak, hogy amilyen körülmények között megy végbe. Magyarország huszadik századi története a legjobb példa, hogy az erkölcsileg vitathatóan szerzett gazdasági alapok még generációk után is megkérdőjelezhetők.

Meg az is, amikor azt írták, hogy:

A jelenlegi közélet és közhangulat tele van mértéktelenséggel. A közéletben minden fekete-fehér, egyszerű és radikális: a szövegek, amiket a közmédiában hallhatunk, a jelszavak és változásaik, a megoldások keménysége. Mindez a mértéktelenség agresszív kampánya.

És az is , hogy

Manapság nincsenek szabadon elfoglalható földek, mint a római korban, azonban vannak uniós források. Azt tapasztaljuk, hogy az uniós pénzek egyesek számára úgy állnak rendelkezésre, mint a rómaiaknak a frissen hódított földek. Ez olyan mértékben vállalhatatlan része a mai magyar közéletnek, amit a keresztény értelmiség nem tud, és nem is akar tovább magyarázni.

Az ex birkózó és bukott egyéni képviselőjelöltnek sem kellett több, csak annyi, hogy megírják neki, mit gondol a Fidesz-gondolkodókról! Közösségi oldalán osztott ki a renitens okoskodókat:

https://www.facebook.com/nemeth.szilard.fidesz/posts/2011432599120459

Uffffff, szólt!

Kisvártatva a kiművelt főknek inukba szállt a bátorságuk és közleményben tudatták, hogy bocsi, tele a gatya:

„Szomorúan olvastuk azokat a cikkeket, amelyek Az idők jelei elnevezésű társadalmi kezdeményezés Újra néven nevezzük című kötetével kapcsolatban láttak napvilágot. A szóban forgó írások olyan színben tüntetik fel a kiadványt, mintha azt a kötet szerzői a jelenlegi Kormány vagy egy konkrét politikai párt kritikájának szánták volna.

Ezzel a kiadvány szerkesztői és írói nem tudnak és nem is akarnak azonosulni.

A kötet általános hazai és nemzetközi politikai, társadalmi, illetve közéleti jelenségekre reflektál, azokat vizsgálja meg a keresztény erkölcs szemszögéből. Az ókori világtól napjainkig érvényesnek tartott, az emberi természetből fakadó pozitív emberi tulajdonságok (erények) – okosság, igazságosság, mértékletesség és erősség – szükségességét vagy hiányának következményeit elemzi.


A következtetések általános érvényűek úgy a múltban, jelenben és jövőben, mint az egyének és a közösségek számára.

A kritikus szolidaritás hangvétele nem aktuálpolitikai jellegű, tehát azok az értelmezések, melyek kiragadva egy-egy állítást manipulálják olvasóikat, elfogadhatatlanok. Mivel az írást gondolatébresztőnek szánjuk, ezért tisztelettel kérjük az érdeklődőket, hogy a teljes szöveget www.keesz.hu weboldalon olvasva kapcsolódjanak be a párbeszédbe.”

A Professzorok Batthyány Köre bottal sem piszkálná a Figyelőt!

Orbán kedves professzorai kalapot emeltek Balog ex “mindenminiszter”előtt

Akkor is az MTA akadémikusainak hiszek inkább, mint a Professzorok Batthyány Körének

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

mi-var-rad

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Az asztrológusok a 2019-es évben változásokat látnak a csillagjegyek szülötteinek életében, lesznek olyan …

bakancs

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Múlt vasárnap tiltotta meg a rendőrség azt a vonulást, amelyet a Mi Hazánk …

rover

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Tudjuk, hogy nem egyszerű a parkolás Bécsben, aki járt ott autóval, tudja, hogy …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Több mint fél évszázaddal az Egy férfi és egy nő cannes-i bemutatója után …

Pin It on Pinterest