A rezsibiztos ugyanis azt mondta, az intézet „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Sorostól, mint amennyit feltüntetett.

„Sziszike”, a pervesztes

Az Eötvös Károly Intézet (Ekint) közleménye szerint a civil szervezet múlt pénteken a Fővárosi Törvényszéken első fokon pert nyert Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen.

Azért perelték be Némethet, mert március 17-én a Mandinernek azt nyilatkozta, hogy az Ekint a közhasznúsági jelentésében meghatározottnál „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól, és azt is mondta, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén ellenzéki képviselők jelenlétében hallotta.

Németh Szilárd a bíróságon az Ekint jó hírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani, nyilvánosan meg kell követnie a szervezetet, és 350 ezer forint sérelemdíjat is fizetnie kell.

„Híresztelése azért is fenyegető, mert jogszerűen csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, gonosztevőket szabad lehallgatni” – áll a közleményben, amely felidézi, hogy Szél Bernadett, a nemzetbiztonsági bizottság tagja korábban elmondta, hogy a bizottság jegyzőkönyvei szerint az Ekintről a bizottság ülésein szó sem esett.

A közleményben egy vicces részlet is szerepel: a „Németh Szilárd ügyvédje által benyújtott, alapvető számítási hibákat tartalmazó, elektronikus levél formátumú okirati »bizonyíték« feladója Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ elnöke”, és „a levél írója egyébként Németh Szilárdot »Sziszikének« nevezi”.

Az Alapjogokért Központnak a küldetésnyilatkozata szerint „célja a jogállami működéssel és alapjogvédelemmel kapcsolatos tudományos kutatás és elemzés”, és a szervezet papíron „elkötelezett az alapvető jogállami értékek, a hagyomány és a szabadság kultúrája iránt”.

(Forrás: 444.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét