Niedermüller: nem vagyok különösebben meglepve, hiszen ebben az országban nem szokás az objektív tájékozódás, annál elterjedtebb a hangulatkeltés

Újraindult az élet Budapesten a vendéglátóhelyeken, az üzemeltetők kizárólag engedéllyel nyithatták újra a teraszokat. Több kerületi vendéglátóhely már szombaton engedetlenségi nyitvatartással tiltakozott az intézkedés ellen, azaz nem zárt be este 10 órakor.

Erzsébetvárosban 22 helyen nem tartották be az este tíz órás zárást

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere az ATV-nek adott interjújában elmondta, eddig 33-35 vendéglátóhelyet ellenőriztek, ezek többségén nem küldték haza a vendégeket este 10 órakor.

A VII. kerület vendéglátós teraszait 2 méteres járdaszélesség meghagyásával kell kialakítani, legalább 1 méter szélességben. Zene nem lehetséges, este 10-kor pedig zárni kellene, székek, asztalok elpakolva.

Engedetlenségi mozgalom?

Több vendéglátóhely egyébként “engedetlenségből” – tehát szándékosan és tudatosan – tartott nyitva este tíz után szombaton, nekik a polgármester külön üzent a Facebookon:

“Ma több médiában is megjelent a hír, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat különösen szigorú rendeletet hozott volna a vendéglátóegységek teraszai ügyében. Állítólag egyes vendéglátóegységek tulajdonosai annyira fel vannak háborodva, hogy engedetlenségi mozgalmat kívánnak indítani.

Hogy őszinte legyek, nem vagyok különösebben meglepve, hiszen ebben az országban nem szokás az objektív tájékozódás, annál elterjedtebb a hangulatkeltés.

Éppen ezért hadd maradjak tárgyszerű:

a teraszok nyitvatartását az erzsébetvárosi önkormányzat 2012. évi rendelete szabályozza. Ezen a rendeleten a jelenlegi önkormányzat egyetlen betűt sem változtatott. A teraszok közötti távolságtartás előírása pedig a jelenlegi járványnak, az azzal kapcsolatos rendeleteknek felel meg. Az persze igaz, hogy ezt a 2012-es rendeletet eddig senki nem ellenőrizte. Mi most ellenőrizni fogjuk. Méghozzá szigorúan.

Akinek ez nem tetszik, az természetesen hirdethet engedetlenségi mozgalmat, de csöndben mondom, eddig sem engedtem semmiféle zsarolásnak, és ezután sem fogok. Sőt….”

hajléktalanoknak

Egy hozzászólás itt: “Niedermüller: nem vagyok különösebben meglepve, hiszen ebben az országban nem szokás az objektív tájékozódás, annál elterjedtebb a hangulatkeltés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük