„Nincs mit kompenzálni” az önkormányzatoknak, „mínuszban vannak, de mindenki más is mínuszban van, a kormány is”!

Nesze neked, ellenzéki vezetésű önkormányzatok lakói! A kormány úgy tűnik, letett azokról a szavazókról, -legyenek azok Fidesz-szimpatizánsok, vagy baloldali elkötelezettségűek- akik olyan városban laknak, amiknek ellenzéki a polgármestere.

Ennyit ér a kormány-ígéret!

Az állam úgy kárpótolhatja a településeket, hogy elveszi a közétkeztetést, valamint a háziorvosi ügyeletek, sportcsarnokok üzemeltetését. A polgármesterek szerint hitelfelvételt és vagyoneladást javasoltak nekik – írja a 168 Óra.

„Mind a 47 érintett, 25 ezernél több lakosú vidéki várossal egyeztettem, hamarosan elkészül az előterjesztésem, ami alapján májusban várható kormánydöntés”

– mondta a 168.hu-nak Balla György miniszteri biztos.

A fideszes országgyűlési képviselő,

Szolnok korábbi alpolgármestere alig egy hónapja kapta a kinevezését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől, és a feladatot, hogy folytassa le az egyeztetéseket külön-külön az önkormányzatokkal arról, miként tudná a kormány kompenzálni a településeket amiatt, hogy náluk bevételkiesést okoz a kis- és középvállalkozásokat, valamint az egyéni vállalkozásokat segítő állami lépés, az iparűzési adó megfelezése.

„Nincs mit kompenzálni”

– tette rögtön világossá Balla, aki szerint nem elvonás történt a városoknál, hiszen az adó elengedett fele helyben, ott maradt a vállalkozásoknál. Igaz, a pénz nem folyik be az önkormányzatokhoz, mint eddig, így lehet, hogy

„mínuszban vannak, de mindenki más is mínuszban van, a kormány is”

– tette hozzá. Ennek ellenére a miniszteri biztos szerint

„a kormány megnézi, milyen segítséget tud nyújtani ezeknek a városoknak”.

Általánosságban azt mondta, hogy várhatóan helyi beruházásokhoz, fejlesztésekhez tud támogatást nyújtani, illetve legkorábban jövő évtől átvehet olyan feladatokat – finanszírozással együtt –, amelyeket eddig az önkormányzatoknak kellett kötelezően ellátniuk. Ilyen lehet a háziorvosi ügyelet, amelynek átvételét Balla támogathatónak tartja, bele is írja majd az előterjesztésébe. Hangsúlyozta:

„dönteni nem én döntök, hanem a kormány, de biztos, hogy nem általános, hanem 47 különböző, egyedi megoldás készül.”

 

önkormányzat

2 hozzászólás

  • Visszajelzés: Fidesz-alapító: „a magyar ember nem született Fidesz-hívő és Orbán-imádó”! - Városi Kurír

  • 2021.03.31 - 15:24
    Közvetlen hivatkozás

    ……. és ki veszi be azt a süket rizsát, hogy a kormány mínuszban van? Annyi pénzt elszórtak most teljesen felesleges dolgokra, hogy elképesztő. Az EU-ból hiába öntik ide zsákszámra a pénzt,nem a valóban nagy bajban lévő önkormányzatok kapják, egyszerűen hülyeségekre költik. Mindenhol segítik az önkormányzatokat, nálunk orbán piti, gyerekes bosszúból kinyiffantja őket. “22-ben remélem, hogy ezek az emberek nem felejtik el, hogy a rezsim milyen aljas dolgokat követett el, és tudni fogják, hogy hova kell húzni az X-et.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük