„Nincs mit kompenzálni” az önkormányzatoknak, „mínuszban vannak, de mindenki más is mínuszban van, a kormány is”! - Városi Kurír

Sorting by

×

„Nincs mit kompenzálni” az önkormányzatoknak, „mínuszban vannak, de mindenki más is mínuszban van, a kormány is”!

Nesze neked, ellenzéki vezetésű önkormányzatok lakói! A kormány úgy tűnik, letett azokról a szavazókról, -legyenek azok Fidesz-szimpatizánsok, vagy baloldali elkötelezettségűek- akik olyan városban laknak, amiknek ellenzéki a polgármestere.

Hirdetés

Ennyit ér a kormány-ígéret!

Az állam úgy kárpótolhatja a településeket, hogy elveszi a közétkeztetést, valamint a háziorvosi ügyeletek, sportcsarnokok üzemeltetését. A polgármesterek szerint hitelfelvételt és vagyoneladást javasoltak nekik – írja a 168 Óra.

„Mind a 47 érintett, 25 ezernél több lakosú vidéki várossal egyeztettem, hamarosan elkészül az előterjesztésem, ami alapján májusban várható kormánydöntés”

– mondta a 168.hu-nak Balla György miniszteri biztos.

A fideszes országgyűlési képviselő,

Szolnok korábbi alpolgármestere alig egy hónapja kapta a kinevezését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől, és a feladatot, hogy folytassa le az egyeztetéseket külön-külön az önkormányzatokkal arról, miként tudná a kormány kompenzálni a településeket amiatt, hogy náluk bevételkiesést okoz a kis- és középvállalkozásokat, valamint az egyéni vállalkozásokat segítő állami lépés, az iparűzési adó megfelezése.

„Nincs mit kompenzálni”

– tette rögtön világossá Balla, aki szerint nem elvonás történt a városoknál, hiszen az adó elengedett fele helyben, ott maradt a vállalkozásoknál. Igaz, a pénz nem folyik be az önkormányzatokhoz, mint eddig, így lehet, hogy

„mínuszban vannak, de mindenki más is mínuszban van, a kormány is”

– tette hozzá. Ennek ellenére a miniszteri biztos szerint

„a kormány megnézi, milyen segítséget tud nyújtani ezeknek a városoknak”.

Általánosságban azt mondta, hogy várhatóan helyi beruházásokhoz, fejlesztésekhez tud támogatást nyújtani, illetve legkorábban jövő évtől átvehet olyan feladatokat – finanszírozással együtt –, amelyeket eddig az önkormányzatoknak kellett kötelezően ellátniuk. Ilyen lehet a háziorvosi ügyelet, amelynek átvételét Balla támogathatónak tartja, bele is írja majd az előterjesztésébe. Hangsúlyozta:

„dönteni nem én döntök, hanem a kormány, de biztos, hogy nem általános, hanem 47 különböző, egyedi megoldás készül.”

 

önkormányzat

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.