Novák Katalin utazó-köztársasági elnök Torontoból jelentkezett, de ez ne tévesszen meg senkit, nem hivatalos a látogatása

A Novák-közösségi oldalról megtudhattuk, hogy sűrű hete volt a köztársasági elnöknek. Bécsbe -kuriózumként a magyar tótumfaktumok körében- vonattal érkezett, amit temérdek fotóval demonstrált, majd az Alsó-Ausztriai trumaui katolikus egyetemen folytatott “inspiráló beszélgetést” és már következett is a következő állomás: Toronto.

Kicsit sem hivatalos látogatás…

A közösségi oldalra feltöltött bejegyzés szerint:

Toronto: a győr-moson-soproni és bécsi látogatás után megérkeztem Torontóba, ahol az egyik legnagyobb magyar közösség él a diaszpórában. Együtt zárjuk le az egy hónapja tartó magyar kulturális ünnepet, átadunk egy közösségi központot, és lesz alkalmam találkozni a kanadai magyarokkal. Számítunk rájuk, és ők is számíthatnak ránk, hiszen a magyar az magyar, s pont.

Különvélemény….

Szintén a közösségi oldalon találtuk a fentieket teljesen más megvilágításba helyező bejegyzést:

“Novák Katalinnak nincs hivatalos meghívása Kanadába. Egy kisebb, Budapesten fizetett csoport vendége,

akik azt javasolják, hogy a „Kanadai magyarok” támogassák Orbán rezsimjét Budapesten. Semmi sem áll távolabb az igazságtól… „parasztvakitas”, ahogy magyarul mondják.

Érdekes lesz látni, hogy ki hajlandó lefotózkodni vele…

Még Orbán fizetett cimborái is idegesek, hogy a Putyin-párti Budapest rezsimhez kötik őket….”

A hozzászólásokból…

“Itthon nyomor, nem tudják kiváltani a gyógyszereket, lassan a far-hát vásárlása is problémát okoz……a felvett kölcsönökből – amit a dédunokák is fizetik – élünk, megszorítások, pénzelvonások…… de a nemlétezőköztársaság elnöke és a többi slepp járja világkörüli útját : és mitadisten … átad Kanadában egy közösségi központot amit MI fizetünk hazai “titkosított” milliárdokból ! Megállíthatatlanul folytatódik több millliárd közpénzből a orbánrezsimtámogató és (be)szervező világkörüli körút….”

“Hát én biztosan nem hívtam! És az ismerőseim közül sem tudok senkit aki meghívta volna. ”

“Esetleg mondhatnál neki néhány keresetlen szót, úgy tűnik, a kanadai magyaroknak könnyebb találkoznia vele, mint az itthoniaknak”

“Tudom, nem szabad általánosítani, de egy emlék 1988-ból a torontói magyar közösségi házból: egy Széchenyit ábrázoló festmény a falon. A festmény eredeti formájában nem fért be két oszlop közé, hát levágtak belőle. Saját szememmel láttam, azóta nem felejtem el. A falon Fradi zászló is volt. A mennyezeten egy szent koronát formázó kristály csillár. Hozzá a “jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok”. Ma biztos jobb az ízlés. Tudom, nem szabad általánosítani.”

“Bejárja a világot a pénzünkön….”