Nyakunkon a negyedik hullám? – miniszteri bejelentés az EP vitáról és “egy álhírről” is

Kivételesen csütörtök helyett szerdán tartotta meg a kormányüléseket követő heti kormányzati sajtótájékoztatót Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Erős kezdés

Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjünk be az óvodákba, “mi erre nem vagyunk hajlandók”. Magyarország mindenki emberi méltóságát tiszteletben tartja, nincs dolga a kormánynak azzal, hogy felnőttként ki hogyan éli az életét, ha a jogszabályokat betartja. A miniszter leszögezte, hogy a gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos. A kormány mai ülésén az EP-vitáról és a Magyarországgal szemben indult “példátlan” kampányról is tárgyalt, mondta a miniszter.

Egy igaz álhír?

Gulyás szerint álhírek jelentek meg a helyreállítási alap ügyében. Erről hetek óta folynak a tárgyalások az uniós biztossal. Azt elismerte, hogy az elmúlt 2-3 hétben már lezárt területek kapcsán is előállt a Bizottság számunkra kedvezőtlen követelésekkel.

Jön, jön, jön

Nincs vége a járványnak, és lesz negyedik hulláma, szögezte le a miniszter. A delta variáns miatti fertőzésszám-emelkedés azokat fogja fenyegetni akik nem oltatták be magukat. Köztük még súlyosabb is lehet a negyedik hullám, mint a korábbiak. A kormány oltási akciót indít, az háziorvosok akár személyesen is felkeresik azokat, akik nem oltatták be magukat, elsősorban a 60 év felettieket. Magyarországon hatféle oltóanyag érhető el, aki regisztrál, két napon belül bármilyen oltóanyaggal be tudja magát oltatni. (Blikk)

(Idekívánkozik egy közeli ismerősöm példája, aki regisztrált, majd próbált időpontot foglalni, ahol meghökkenve látta, hogy előbb regisztrálnia kell. Miután írt a megadott email-címre, hogy mi történhetet, ahonnan azt a választ kapta, hogy 2-3 nap kell ahhoz, hogy a regisztráció meglétét “lássa” az időpontfoglaló oldal!)

Arról egyenlőre csend van, hogy mi a kormány terve azokkal az oltottakkal, akikben ezért, vagy azért, de bizonyíthatóan nem alakult ki védettség a koronavírussal szemben.

Cikkünk írása közben érkezett:

A miniszter a kínai vakcina hatékonyságával kapcsolatban elmondta, hogy megfelelő, csakúgy mint a többi.

“A kínai oltást adták be a legtöbb embernek a világon, a WHO engedélyezte, és a hatékonysága mindenhol megfelelő”.

Hozzátette, hogy ha a gyártók, vagy a virológusok egyértelműen arra a döntésre jutnak, hogy szükséges lesz egy harmadik oltás bármely vakcinából akkor majd a kormány döntést hoz, kiemelte, hogy van elegendő vakcina az országban egy plusz oltásra.

Kapcsolódó

Miniszter

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük