Sorting by

×

Orbán csütörtöki “szavazz rám”-ja: februártól SZÉP-kártyával is vásárolhatsz – Egy kommentelő megjegyzése: “A ti boltjaitokban?”

Orbán Viktor minden napra tartogat egy bejelentést, amivel a tőle eltávolódók, esetleg személyével, politikai nézeteivel ellnérzéseket táplálók pénztárcájára hatással megveheti a szavazataikat. Nem feltételezi, hogy a megcélzottak eltűnődnének azon, hogy: “mibű”? Meg azon sem, hogy ha “mindenki” kap, akkor azt a többi “mindenkitől” kell elvenni, ugyanis még ezalatt a “csodás” országvezetés alatt sincs “ingyen ebéd”!

SZÉP-kártya, te drága….

“Jövőre már az élelmiszerekért is fizethetünk SZÉP-kártyával.”

A kommentekből….

“Hát nekem már egy “csúnya” kártya is jó lenne, amire elegendő fizetést utalnak.”

“Azon gondolkozom, hogy egy piacgazdaságban élő külföldinek el lehet-e magyarázni az utolsó napok intézkedéseit bármilyen nyelven, hogy meg is értse…”

“Eddig is lehetett. Nálunk mindent is lehet rajt vásárolni. Ez hír volt?”

“Komolyan mondom, nem kell tapsolni, benyalni, hálálkodni …de hogy mindenen fanyalogni, bezzegezni… hihetetlen..hogy tudnak emberek ilyen lelki nyomorban élni? Ha valami jó, akkor se jó, merazorbán? Magunkat nézzük már, meg a családunkat, ne azt, h ki puhítja a seggét a parlamentben…egyik se jobb, mint a többi… De ha valami jó ötlet van valamelyik oldalon, a másik oldal kb azonnal elkezd károgni…meg is érdemeljük ezeket…”

“Eddig is lehetett jó pár boltban vásárolni. Sőt van olyan CBA ahol még alkoholt is lehet.”

“Akkor sok munkahelyen azert szunt meg SZÈP kartya”

“Esetleg gombokkal vagy kaviccsal? ”

“Hú a kereskedők hogy fognak neki örülni, mikor majd a vásárlásért újabb nagyobb százalekot levon tőlük a terminál! Amit majd természetesen beépítenek a vételárba. Úgy hogy te örülsz, hogy azzal is fizethetsz de közbe belesz építve a vételárba a tranzakciós díj! Hogyan növeljük az inflációt című rovatunkat olvassák!”

“2 éve ezért könyörög a nép, sikerült a választások előtt bedobni, mintha feltalálták volna a spanyol viaszt…”

“A ti boltjaitokban ?”

“Mindet is bevetnek! Kíváncsi leszek mi lesz április után akár ki is nyer.”

Kapcsolódó

A munkáltatók 2021-ben 800 ezer forintot adhattak SZÉP-kártyára

béren kívüli juttatásként (a költségvetési szervek 400 ezret), amit szálláshelyre, vendéglátásra vagy rekreációra költhettek a dolgozók. Április óta szabadon lehetett variálni a három zseb között, vagyis a SZÉP-kártya-tulajdonosok például szálláshely-pénzből is fizethettek az étteremben.

Három bank ad ki SZÉP-kártyát: az OTP, az MKB és a K&H.(forrás)

Mi is az a SZÉP-kártya?

A kormány 2011 nyarán véglegesítette először a SZÉP kártyával kapcsolatos tervezeteit. Ekkor ugyan még csak évi 300 ezer forintban maximalizálták az adható béren felüli juttatások összegét, de már kialakították a három lehetséges alszámlát – szálláshely, meleg étel, rekreáció –, illetve bevezették a társkártyák lehetőségét, amelynek keretein belül a kártyatulajdonoson családtagjai számára 1500 forintos felár ellenében lehetségessé vált újabb SZÉP kártyák igénylése. Még 2011 nyarán történt, hogy az OTP Bank – még csak jelképesen ugyan, de – átadta az első SZÉP kártyát, amit azután több ezer további utalványkártya követett. A pénzintézet hamar megközelítette a százezer kibocsátott Széchenyi Pihenőkártyát, ám a lendületet és az egyeduralmat visszavetette, hogy az új rendszerhez csakhamar az MKB Bank és a K&H bank is jelezte csatlakozási szándékát.

Az Európai Bíróság 2016. februárjában a Magyar Állam terhére kötelezettségszegést állapított meg a SZÉP kártya és a hasonló cafeteria-elemek szabályozásával kapcsolatban.[1]

A Bíróság által megállapított kötelezettségszegések

 • “…Az, hogy a más tagállamban letelepedett vállalkozások magyarországi fióktelepei nem bocsáthatnak ki Szép-kártyát, sérti az uniós irányelvet, ami szerint a tagállamok nem akadályozhatják a szolgáltatókat abban, hogy milyen formában akarnak működni egy tagállamban.
 • A magyar jog bizonyos körülmények között arra kötelezi a Szép-kártya kibocsátóit, hogy a magyar jog szerint létrejött gazdasági társaság (rt. vagy kft.) formájában működjenek, és kötelesek olyan gazdasági társaság leányvállalataként működni, amely maga is a magyar jog szerint jött létre. A bíróság szerint a magyar jogi szabályozás megsérti az unió irányelvét, mert az, hogy a szolgáltatók székhelyének Magyarországon kell lennie, hátrányos megkülönböztetésnek minősül.
 • Az is a külföldi szolgáltatókat helyezi hátrányos helyzetbe, hogy a magyar szabály szerint a Szép-kártya kibocsátóinak minden 35 ezer főnél nagyobb magyar településen ügyfelek számára nyitva álló helyiséget kell fenntartaniuk. Ennek csak a magyarországi székhellyel rendelkező pénzintézetek képesek eleget tenni.
 • A magyar szabály azt is előírja, hogy aki 35 ezer főnél nagyobb magyar településen akar Szép-kártyát kibocsátani, annak magyarországi telephellyel kell rendelkeznie.
 • A bíróság szerint az nem indokolja a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Erzsébet-utalvány kibocsátási monopóliumát, hogy a bevételét szociális célokra fordítja.”

Kovács Zoltán kormányszóvivő azt nyilatkozta akkor, hogy

a kormány továbbra is elszánt az Erzsébet-program megtartásában, ugyanakkor tudomásul veszi és tiszteletben tartja az Európai Bíróság magyar cafeteria-rendszerről szóló döntését.

Azt is közölte, hogy a kormány tárgyal a kérdésről, és egy

olyan rendszert hoznak létre, amely megfelel az európai unió követelményeinek, de legfőképpen tiszteletben tartja, figyelembe veszi a magyar emberek érdekét. (forrás)

 

Orbán csütörtöki "szavazz rám"-ja: februártól SZÉP-kártyával is vásárolhatsz - Egy kommentelő megjegyzése: "A ti boltjaitokban?"

átver

3 hozzászólás

 • 2021.12.25 - 08:32
  Közvetlen hivatkozás

  Én úgy emlékszem, hogy az ellenzék kérte ezt már régen. Most O. előjön vele. Jól teszi, rendben. A problémám O.-val még mindig az, hogy képmutatóak, kivetítenek, és a gazdagokat vagy középosztályt támogatják, az utóbbi nem lenne baj, ha nem hagynák az árokban a szegényeket, de az egész gazdaságpolitikájuk ilyen. Sajnos, a magyarok egy része elfogadja a korrupciót, lopásokat, meg sem látja talán, vagy azt gondolja, minden politikus lop, ami közel sem igaz, azok pedig, akiket a legjobban elnyomnak, nem olvassák a netet, a köznek hazudott fideszes proptévét nézik, és hálásak az ingyen nápolyiért és más alamizsnáért. Fel sem fogják, hogy mennyivel jobban élhetnének, ha az oligarchákra, csókosokra, gyűlöletkeltésre pazarolt milliárdokból az ő képzésüket, elhelyezésüket, egészségügyi ellátásukat támogatnák. Az én véleményem szerint OV. egyfajta feudálorigarchakelptokorruptbűnbakkeresőhazug rendszert épített ki, és ha ez marad, jobb lesz, ha mindenki megtanulja befogni a száját és behúzni a nyakát, cseppfolyósítani a gerincét, ha életben akar maradni.

  Válasz
 • Visszajelzés: Közlöny van róla! - Pontosítva a változó kamatú kölcsönökre vonatkozó szabályok - Városi Kurír

 • Visszajelzés: Magyarország (20 milliárdnyit) előre ment, nem hátra: mégsem épül Pécsett stadion! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.