Orbán: Fake news, marhaság, butaság, szamárság!

Orbán rettentően kiakadt, amikor arról faggatták, hogy mit tervez az önkormányzatokkal. Nem is értette, hiszen abba a „gránitszilárdságúba” beletették, hogy egy életre elkötelezettek az önkormányzatok léte mellett. Meg azt is, hogy amit mond, az mind frankó.

Hát ez a bibi…

Sikeres nemzetállamok nélkül nincs sikeres Európa, sikeres Európa nélkül nincs sikeres világ, sikeres városok sincsenek sikeres falvak és sikeres családok nélkül

– jelentett ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Veszprémben, a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. közgyűlésén, hozzátéve,

“számunkra Magyarország az első(…) Nektek is személyesen részt kell vállalni és segítenetek kell abban, hogy a magyar emberek meg tudják védeni Magyarországot”

– kérte a jelenlévő polgármestereket a kormányfő.

Amíg másként nem dönt….

Orbán Viktor úgy fogalmazott:

a magyar vidék fejlesztése a nagyvárosok fejlesztése nélkül nem lehetséges. A vidéket csak virágzó megyei jogú városokkal lehet felemelni, ha ugyanis a városok gyengék, a falvak is azok.

Újra a beakadt kisvasút-őrület

A kormányfő jelezte azt is, hogy a

Modern városok program után nagyjából kidolgozták a “középvárosok” fejlesztési programját is, majd a “fejlesztési vonatra” rá kell kapcsolni a “falvak szerelvényét” is.

A fentnevezett program keretében 2017-ben sokmilliárd közpénzforintot adományozott saját nevében a mi zsebünkből. Igaz, csak szóban, de villogni így is lehete vele.

Fogadalom, érdemes megjegyezni!

Sehol sem fognak önkormányzatot felszámolni, minden településnek lehet helyhatósága.

Mondjuk ez Budapest kerületeire nem vonatkozik és ez sem mellékes kérdés, de Orbán erre vonatkozóan nem ígért és nem cáfolt.

„Az önkormányzatiságot felszámolni nem engedem” – a vesszők helye mindenkinek hite szerint

A kormánynak nem érdeke az önkormányzatok megerősödése

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük