Kerítésen innenGyorshírKiemelt hírek

Orbán hírhedt lett! – A világsajtó helyszíni tudósítókkal erősítve közvetíti a tüntetést

ujsag

Ahogy az várható volt, Orbán nemzeti kerítése nem tudja megállítani az elégedetlenkedő tömeg tüntetéssorozata hírének terjedését a világsajtóban. A nagyobb portálok helyszíni tudósítókat küldtek, így nehéz dolga lesz Kovács Zoltánnak, ha cáfolni akar.

Magyarországon nap, mint nap vannak kormányellenes tüntetések

– ezzel a címmel közölt cikket a vasárnap esti budapesti és vidéki tüntetésekről a New York Times. Kiemelik a beszámolóban, hogy a hideg dacára is több ezren mentek utcára.

FRISSÍTVE!!!! “Elvesztette békés jellegét” a tüntetés a rendőrök szerint, bementek a székházba!

Wall Street Journal

Vasárnap mintegy 10 000 magyar vesz részt a kormányellenes tüntetéseken Budapesten. Már negyedik napja tartanak a tiltakozások az Orbán Viktor miniszterelnök, Európa egyik legtámogatottabb nacionalista vezetõje, valamint az új 400 órás túlóraszámot lehetővé tevő törvény ellen – kezdi tudósítását a Wall Street Journal, amely a cikkben részletesen bemutatja a Munkatörvénykönyvének rabszolgatörvényként elhíresült, a héten megszavazott módosítását. Azt is megemlítik az írásban, hogy a Fidesz álláspontja a jogszabály nem munkavállaló-ellenes, mint ahogy azt mondják róla. Idézik Hidvéghi Balázst, a párt kommunikációs vezetőjét, aki elmondta, hogy szerintük ez csak a bevándorláspárti Soros-hálózat akciója.

Bloomberg

Szintén részletes cikket közölt a tüntetésekről a Bloomberg, amelyben a négy hétig tartó franciaországi sárgamellényes tüntetésekkel állítja párhuzamba a magyar helyzetet. Azonban hangsúlyozzák, hogy míg Emmanuel Macron elnök és a francia kormány meghátrált, Magyarországon egyelőre nem látni, hogy ez bekövetkezhetne.

Debreceniek üzenik Orbánnak: Elegünk van!

Reuters

Reuters pedig helyszíni tudósítót küldött a demonstrációra, amelyben idézik Székely Tamást, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökét, aki sztrájkokat ígért, valamint arról beszélt a tüntetésen, hogy “ez a kormány semmibe veszi a dolgozókat”.

Le Figaro

Le Figaro “Újabb tüntetés Orbán ellen” címmel számol be a budapesti eseményekről.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(forrás: napi.hu)

About Author

Szólj hozzá!