Orbán “menekültje” tranzitzóna helyett luxusszállóban héderel

Mint arról beszámoltunk, Nikola Gruevszki, a bukott macedón kormányfő saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy Budapesten bujkál és már menedékjogot is kért a magyar államtól. A magyar Helsinki Bizottság szerint simán a tranzitzónában lehetne a helye.

A luxusmenekült

Gruevszki a körúti ötcsillagos Corinthia Hotelban várja menekültkérelmének elbírálását. A hotel a Booking oldala szerint éjszakánként legkevesebb 56 ezer forintért foglalható, de van olyan lakrész, amiért ennek a többszörösét kell leszurkolni.

Miközben a volt macedón kormányfő tehát egy luxusszállodában várja a sorsának eldöntését, a magyar és a világsajtó egyaránt azt találgatja, hogyan is kerülhetett Magyarországra a letöltendő börtönbüntetésre ítélt volt kormányfő. A hírek szerint ugyanis egy ideje nem volt útiokmánya, mert a macedón hatóságok a jogerős ítélet után – mint az szokás – bevonták az útlevelét.

Magyarországon kért menedékjogot Nikola Gruevszki …. – az egyiknek sikerül, a másiknak nem

 

Nem Gruevszki az egyetlen,

aki a börtönbüntetés elől Magyarországra szökik, vagy ugyanilyen okból magyar állampolgárságot szerez, esetleg Magyarországon tartózkodik, tudván, hogy az Orbán-rezsim úgysem adja ki harmadik országnak és eljárás (legalábbis komoly, érdemi, a leleplezést célzó) úgysem indul ellene. Nekünk ők jutottak eszünkbe. Kihagytunk valakit? Kattintson és ellenőrizze!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük