Sorting by

×

Orbán papa: a kőbányászat “nem olyan nagy üzlet”, 4-5 százalék profitot lehet rajta elérni…..

Hadházy Ákos nem ereszti a hatvanpusztai Orbán-erődítmény  témáját. Közösségi oldalán egy 20 évvel ezelőtti Orbán Győző interjút idéz, amiben a miniszterelnök édesapja arról beszélt, hogy a kőbánya-buli nem az aranytojást tojó tyúk, hiszen 4-5 százalék nyereséget hoz. Na most, ha ez igaz, akkor borul a családi cihából előrángatott sok százmilliós birtoképítés-mese.

“Saját magát buktatja le a miniszterelnök apjának húsz évvel ezelőtti interjúja

Ott elmondja, hogy a kőbányászat “nem olyan nagy üzlet”, normálisan csak 4-5 százalék profitot lehet rajta elérni.

Nos, az országban működő többi kőbánya azóta is csak ennyit tud. Az Orbán-család cégei azonban az elmúlt években már tízszer ekkora, 35-45 százalékos haszonkulccsal dolgoztak! Ebből lett egyebek mellett a hatvanpusztai luxusbirtok.

Ilyen nagy haszon csak kétféleképpen lehetséges: a miniszterelnök apja

  • 1) vagy fele költséggel termeli ki a követ (éhezteti a dolgozóit, vagy jobb esetben feltalált valamit, amitől a kő megtörte magát és felugrott a teherautókra)
  • 2) kétszer annyiért adta el az állami építkezéseken (legtöbbször M. Lőrincnek) az anyagot, mint a többiek.

Sokan kárognak, hogy feles többséggel nem lehet jogilag felelősségre vonni az ország pénzét szétlopó szélhámosokat

Pedig elég csak arra gondolni, mennyivel több információ áll majd rendelkezésre, ha a kormány államtitkára által irányított NAV-ba besétálva megnézhetjük, mennyiért számlázott a miniszterelnöki család.

Ha a fenti két esetből az első lenne az igaz és nem adták dupla áron a követ, akkor majd meglepődünk és ugrunk a következő ügyre. Ha viszont valóban a piacihoz képest dupla árat fizettettek az adófizetőkkel, már készülhet is a vádirat.

A Népszabadság 20 évvel ezelőtti cikkére az RTL Házon kívül című adása hivatkozott a napokban, a cikk itt is olvasható.”

Háttér

Felgyorsították a hatvanpusztai majorságon zajló építkezéseket. A HVG egy olyan videót mutat be, ami összegzi és lépésről lépésre feltárja, hogyan lett József nádor majorsága az Orbán családé. Az újabb fejlesztések valahogy mindig a győztes választások után indultak el – írtuk június végén.

Mivel drónnal nem lehet fölérepülni, maradt 3D-s modell

Szerinte megdöbbentő, mennyire egyértelmű az összefüggés, hogy Orbán és családja ezt a tervét csak azután tudta megvalósítani, hogy a Fidesz hatalomba került és képes volt Orbán Győzőt hozzásegíteni ahhoz az összeghez, amiből ki tudták fizetni. Ennek a sorrendje:

  • A birtokot egy Orbán Győző nevéhez köthető cég vette meg,
  • majd Mészáros Lőrinc tíz évre azonnal bérbe vette.
  • A bérleti díjat előre kifizette, ami az információik szerint amúgy éppen megegyezett a vásárlási összeggel.
  • 2019-ben a cég eltűnt a birtokról, és közvetlenül Orbán Győző tulajdonába került.

Hadházy Ákosnak már 2020 elején kétségei voltak…

„Annyit tudok mondani, hogy majorság épül, minthogy ez mindig az is volt” – hazudta évindító sajtótájékoztatóján a kissé zavarban lévő miniszterelnök, mi épül családja hatvanpusztai birtokán. Mert valami nagyszabású épül, erről már tavaly júliusban, aztán szeptemberben mutattam légifelvételeket. Aztán szeptember óta (!) igyekeztem megtudni a különféle hivataloktól, hogy ki és mire adott engedélyt az egyébként műemléki védettségű (Habsburg József nádor által az 1820-as években építtetett) birtokon.

Gyorsan lelövöm a poént: nem majorság épül, nem gazdálkodni akarnak ott

Erről egészen konkrétan hazudott Orbán Viktor, és hazudott a Székesfehérvári Járási Hivatal építési osztálya is. Kicsit másképp járt el a környezetvédelmi főosztály, ők inkább hallgattak négy hónapon át, hátha megússzák, a főosztályvezető még személyes megkeresésemre sem volt hajlandó érdemben megszólalni. Aztán írtak egy levelet, hogy tudomásuk szerint „új gazdasági portaépület” készül, amivel nem hazudtak kifejezetten nagyot, csak – ahogy mondani szokás – nem bontották ki az igazság minden részletét…

 

Orbán papa: a kőbányászat "nem olyan nagy üzlet", 4-5 százalék profitot lehet rajta elérni
illusztráció: V.K.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Orbán papa: a kőbányászat “nem olyan nagy üzlet”, 4-5 százalék profitot lehet rajta elérni…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.