Orbán Viktor, a “politikai termék” – A “nép egyszerű gyermekének” esete a hatvanpusztai birodalmával

Felgyorsították a hatvanpusztai majorságon zajló építkezéseket. A HVG egy olyan videót mutat be, ami összegzi és lépésről lépésre feltárja, hogyan lett József nádor majorsága az Orbán családé. Az újabb fejlesztések valahogy mindig a győztes választások után indultak el.

Mivel drónnal nem lehet fölérepülni, maradt 3D-s modell

Szerinte megdöbbentő, mennyire egyértelmű az összefüggés, hogy Orbán és családja ezt a tervét csak azután tudta megvalósítani, hogy a Fidesz hatalomba került és képes volt Orbán Győzőt hozzásegíteni ahhoz az összeghez, amiből ki tudták fizetni. Ennek a sorrendje:

  • A birtokot egy Orbán Győző nevéhez köthető cég vette meg,
  • majd Mészáros Lőrinc tíz évre azonnal bérbe vette.
  • A bérleti díjat előre kifizette, ami az információik szerint amúgy éppen megegyezett a vásárlási összeggel.
  • 2019-ben a cég eltűnt a birtokról, és közvetlenül Orbán Győző tulajdonába került.

A videó elkészítésének körülményeiről Gergely elmondta, hogy mivel drónnal már nem lehet ilyen terület fölé repülni, ezért olyan 3D-s modellt készítettek, ami méretarányosan mutatja meg a beruházást, és olyan építészeti programokkal dolgoztak, amikkel a kivitelezők a megrendelőknek meg tudják mutatni, hogy milyen lesz majd a kész épület. Orbán Győző pénze Gergely szerint

“kimutathatóan állami megrendelésekből van, amikben a fia és a fia emberei döntöttek”.

Azt ugyan nem állítják, hogy az építkezés meghaladná Orbán Győző anyagi lehetőségeit, de szerintük a határát súrolja. Az egész birtok központjában négy épület áll, korábban ötven ember lakott ott. Két focipályányi terület a birtok a belső magja.

“Ha valaki bemegy tiszti lakba, majd a garázson át az istállóba, 200 méterre jön ki az épületből”.

Hogy kinek épül a hatvanpusztai birtok, Orbán Győzőnek-e, vagy “másnak”,

arra abból lehet következtetni, hogy egy korábbi videóban, amin Orbán Viktor Anyák napján letép néhány tulipánt a felcsúti kertjében és átmegy Csákvárra az anyukájához, valamennyit lehet látni a csákvári házból is, ami

“nem úgy van berendezve, mint ahogy egy tízmilliárdos vállalkozó házát képzelnénk, és nem is úgy, mint ahogy Hatvanpusztát csinálják. Ezek furcsa ellentmondásai Orbán Győző vállalkozásának és építkezésének”.

A legmagyarabb Habsburg lába nyomában…

“A sivatag, amin József nádor építkezni kezdett – írta a ma hatvanpusztai majorságról Lestyán Sándor. A főherceg álmát 200 évvel később akarja megvalósítani az Orbán család. Ahhoz, hogy Orbánt megértsük, meg kell ismerkednünk a nádorral, ami akkoriban a király utáni legmagasabb tisztséget jelentette. Mai szóval Ő volt az ország miniszterelnöke.Orbánnak van még mit behoznia, József ugyanis 51 évig irányította a magyar ügyeket egészen 1847-es haláláig. Kora gyermekkorában Orbán a József nádorról elnevezettt általános iskola padját koptatta. Ma az akkori uradalom szinte teljes egészében az Orbán família és baráti köre tulajdonában van.

Számolatlan földje van Mészáris Lőrincnek, Lévai Anikónak, de Hatvanpuszta közvetlenül az Orbán családé, a miniszterelnök apja vette a nevére. Orbán a kastélyt ugyan nem építtetheti újjá vikendháznak, így a hatvanpusztai birtokból lesz összkomfortos, mélygarázsos, aszfaltozott utakkal átszőtt ökomajorság üvegházzal.”‘

(részlet a videóból)

A választási kampány előtt minden csillogni-villogni fog az Orbán család hatvanpusztai birtokán

Ezt az építkezésre „rálátó” helyiektől lehet tudni, mert hivatalosan minden titok, ami a beruházással történik.

Az építési engedélyekhez beadott tervekbe nem lehet belenézni, a fővállalkozó bujkál, a járműveket bérlik, hogy ne vezethessenek a kivitelező nyomára, a kormányhivatal hallgat, a műemlékvédelem félrenéz

– mutatott rá a helyzetre a HVG videóriportjában.

Bemutatjuk a majorság méretarányos, háromdimenziós modelljét is, amelyet nagy felbontású képek alapján készítettünk, és amellyel virtuálisan még az épületek belső tereibe is bepillantást adunk

-írták.

Ha a Lázár Jánoshoz köthető kacsalábon forgó palotát összehasonlítjuk a hatvanpusztaival, Gergely szerint

Lázár János ingatlanánál “megjelenik a kivagyiság”, Orbánnál ez nem így van. Orbán Viktor kiműveltebb, mint Lázár, állapította meg.

Medence még nincs, de Gergely szerint vannak hírek, hogy

“egy üvegház is fog épülni a telken, de egyelőre csúszik a projektnek ez a része. Az illúzió fent lesz tartva, hogy ez egy majorság, így uszodát biztos nem fogunk látni”

Orbán stílusa álputirán

Mint ami a Karmelitánál is látszik, ahol a freskókat nagyon drágán fehér fallal takarták le, hogy úgy tűnjön, mintha puritán lenne.

“Kicsit így van ez Hatvanpusztán is. 1200 négyzetméter mélygarázs egy majorságban. Egyszerűen vannak olyan dolgok, mintha szerény lenne, megpróbál kicsit kevésbé felvágni, miközben az építkezés semmiféle pénzt nem kímél”

– mondta a szerkesztő. A négy központi épület hónapokon belül készen áll kívülről, a munkások le fognak tudni vonulni.

“Azt is látjuk, hogy az építkezés erős összefüggésben áll a választási győzelmekkel. 2010 után tudták megvenni a tiszti lakot, és 2018 után határozták el, hogy megcsinálják az egész birtokot”

Szerinte ebből következően 2022 erős vízválasztó lesz a birtoknál is.

“El fogja dönteni, merre tovább a birtok fejlesztése”.

A miniszterelnökre olyan örökség vár, ami egyből milliárdossá teszi, mondta Gergely. A végösszeg nem ismert, alaphangon 3-4 milliárd, de ez az, amibe csak az épületek kerülhetnek, és nincs benne a “díszkövezett, árnyas utak”, sem a parkosítási megoldások. És nincs benne a kivitelező titoktartási szerződés sem, ami felárasnak tűnik – írta a Klubrádió Gergely Márton, a HVG vezető szerkesztője a Reggeli gyorsban elhangzott riportja alapján.

Hatvanpuszta teljes történetét a HVG 360 -on olvahatja és nézheti meg.

 

orbán

One thought on “Orbán Viktor, a “politikai termék” – A “nép egyszerű gyermekének” esete a hatvanpusztai birodalmával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük