Oláh Lajos, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője kemény közleményt adott ki Tiborcz István cégével kapcsolatban. Meglátása szerint az országos vérhiányért, és ezzel összefüggésben emberhalálokért is felelős az Orbán-vő.

A vádirat

Tiborcz István újabb sötét és véres üzlete?

Orbán Viktor veje nem csak selejtes közvilágításból gazdagodik, hanem egy másik cége egy kormányhatározatnak köszönhetően hasznot húz az önkéntes véradókból is. Sajtóinformációk szerint országos vérhiány alakult ki amiatt, hogy az Orbán-kormány a miniszterelnök vejének cégét helyzetbe hozva töredékére csökkentette a véradásért adható összeget. Azok az önkéntes véradók, akiknek az önzetlenségéből Tiborcz milliárdokat akart keresni, mára megtagadták a véradást.
Még január elején cikkezett arról a sajtó, hogy az országban több vércsoportból is hiányzik a szükséges mennyiség. Rétvári Bence államtitkár szerint nincs probléma, a szokottnál nagyobb készlet áll rendelkezésre. De javítanának a véradási hajlandóságon.
“Fontosnak tartom kiemelni, hogy a magyar véradók év végi önzetlen segítségének köszönhetően a januári készletek – a sajtómegjelenésekkel ellentétben – meghaladják az ilyenkor megszokott szintet. Az ország vérellátása kiegyensúlyozott”
– írta a Parlament honlapján írásbeli válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a jobbikos Schneider Tamásnak.
A Demokratikus Koalíció – Szolidaritás szövetség gyomorforgatónak tartja, hogy a miniszterelnök vejének további gazdagodása miatt alakult ki országos vérhiány. A DK-Szolidaritás azt követeli, hogy a kormány vonja vissza a Tiborcz-céget helyzetbe hozó kormányhatározatot! Ne kockáztassák vérre és vérplazmára várakozó betegek életét azért, hogy a tehetségtelen vej még több milliárdot kereshessen egyetlen perc munka nélkül. Aki embereket hagy meghalni pár újabb családi milliárdért, az április 8-án rövid úton börtönben fogja találni magát. Tenni fogunk róla.

 

A kormány jó híreket rendel a kórházaktól!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét