Sorting by

×

Külföldön élő magyarok cáfolják az orbáni migráncs-hazugságáradatot

Az utóbbi időben a kormány-közeli lapok különböző valós és valótlan személyek történeteivel próbálják igazolni hamis állításaikat a migráns-invázióról és annak nyugaton már elviselhetetlen következményeiről.

Mivel ez nagyon érzékeny és bonyolult ügy, ezért nem hagyatkozom az interneten fellelhető dokumentumokra. Felkutattam néhány külföldön élő magyart, akik már évtizedek óta nyugat Európában telepedtek le. Ők egészen más képet festettek elém, mint amit a hatalom hűséges zsoldosai.

Bécs

Itt vannak ezek a fiatal menekültek, akik hónapokig, esetleg egy-két évig várnak arra, hogy megkapják a menedékjogot. Addig nincs zsebpénz sem, csak a kétségbeesés. Tavaly egyikük kérvényezte, hadd mehessen haza önként, de nem engedték. Tény, hogy történtek támadások, de nincs pánik. A jobboldali sajtó itt is ugyanolyan demagóg. Mi Bécsben élvezzük a sokszínűséget. Ausztriában több mint 40 éve vendégmunkások élnek ezért sem félünk. Ma jártam abban a kerületben, ahol Lázár János készítette a botrányos videót olyan volt, mint máskor. Mindenki tavaszi hangulatban. –

– mesélte egy ott élő magyar asszony.

München

Egy, a Bajor fővárosban élő magyar így beszél:

“….problémák vannak, de semmiképp sem olyanok, mint ahogy azt az Orbán kormány igyekszik beadni. Például késelés, megerőszakolás… stb. Ennek itt is hírértéke lenne, de ez egyáltalán nem szokványos. Ha veszekedés, verekedés van, azt egymás közt intézik el a menekült szállásokon. Általában a kilátástalanság miatt s ez persze, hogy erőszakhoz vezet. Ha az általános bűncselekményeket nézzük, azokat inkább a szélsőjobb követi el. Szinte naponta próbálnak felgyújtani menekülttáborokat szerencsére ritkán sikerül nekik. München keleti részén épült két menekült szálló, egy nagy park és játszóterek. A focipályán a menekült gyerekek is ugyanúgy játszanak, mint az ottani őslakók gyerekei. Még egy fontos momentum. Fél éve téma volt egész Európában a burka betiltása. Egy Talk Show-ban egy újságíró azt mondta, hogy ha Münchenben bevezetnék, tönkre menne, a város leggazdagabb bevásárló utcája ugyanis oda  járnak Szaúd-Arábiából gazdagok vásárolni.”

Ausburg

A német városból, ahol annak idején véget ért a magyarok kalndozása, éppen a napokban jött haza Budapestre egy fiatal lány, aki ERASMUS ösztöndíjasként töltött el fél évet az ottani egyetemen, szerinte:

Nincs semmi feszültség sehol a városban a menekültek és az őslakosok között. Magam láttam, ahogy a villamoson felszabadultan beszélgetnek menekültek és helyi őslakosok. Az utcákon és a szórakozóhelyeken is kiváló a hangulat.

Svédország

Erre a felvételre Dévényi István újságíró hívta fel a figyelmem. A Lánchíd rádió hétfői Sprőd című műsorába egy Svédországban élő magyar asszony telefonált be:

 

Kapcsolódó

Migránsozó migráns – Fideszországban ilyen is lehetséges

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.