Mit gondol, mi a becsületes szakmája az éjjel kinevezett országos kórház-főigazgatónak? Nem, nem orvos…., bár Kásler meg az…

Az a személy, akit Orbán a legalkalmasabbnak tartott az országos kórház-főigazgató posztra kipróbált káder, végzettsége szerint közgazdász, aki egy megyei rendőrkapitányságon dolgozott gazdasági vezetőként, mielőtt a pécsi egyetem kancellárja lett.

Hulljon le a lepel: ő Jenei Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök Jenei Zoltánt nevezte ki országos kórház-főigazgatóvá, derül ki a Magyar Közlöny november 18-i számából. Jenei szeptember elején távozott a Pécsi Tudományegyetem kancellári posztjáról, távozása okairól azóta sem beszélt. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, kancellári kinevezése előtt a Somogy megyei rendőrkapitányságon dolgozott gazdasági vezetőként. Az egyik első egyetemi kancellár volt, akit a második Orbán-kormány idején kineveztek egy nagy egyetem gazdasági irányítójának, írta a szabadpecs.hu.

Feladata végzését pár helyettes is segíti

Az Országos Kórházi Főigazgatóságról szóló rendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg, ebben azt írják, hogy a

„központi hivatalként működő költségvetési szerv”

az egészségügyért felelős miniszter irányítása alá tartozik, vezetője az országos kórház-főigazgató, akit a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevez ki és ment fel, munkáltatója maga a miniszter.

Jenei Zoltán helyettesét vagy helyetteseit, mert több is lehet, szintén a miniszterelnök nevezi ki.

A közlöny szerint a főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének követése, a felülvizsgálatot érintő

„stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában.”

Hetek óta tart a belengetés…

Népszava szerdán írt egy szintén kedden megjelent rendeletről: ez a vészhelyzetre hivatkozva átírja az egészségügyi ellátórendszer működtetésének szabályait, ezzel megteremtették a csúcsintézmények létrehozásának feltételeit.

Ebben egyúttal jelzik, hogy a korábbi törvényekben kórházfenntartóként említett Állami Egészségügyi Ellátó Központ helyett az új Országos Kórházi Főigazgatóságot kell érteni.

<<< Friss hírek! >>>

Kincses Gyula szerint….

“Most már csak kabát kell a gombhoz….”

Emlékeztetőül….

Úgy tűnik, Orbán miniszterelnök bizodalma a rendfenntartó szervek alkalmazottjaiban van, ne feledjük, a Színház és Filmművészeti Egyetem kancellárja Szarka Gábor a honvédség kötelékében volt a gépesített lövész, míg Jenei Zoltán a Somogy megyei rendőrkapitányságon dolgozott gazdasági vezetőként. Hiába, aki egyszer “egyenruhás volt”, az tudja, hogy “parancs, az parancs” és nem sok helye van a kérdéseknek, a különvéleménynek, az érvelésnek, a meggyőzésnek.

Forrás

zsidró

Egy hozzászólás itt: “Mit gondol, mi a becsületes szakmája az éjjel kinevezett országos kórház-főigazgatónak? Nem, nem orvos…., bár Kásler meg az…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük