Örvendezzen az Európai Néppárt keménykedésének, akinek hét anyja volt!

Hú, most az Európai Néppárt aztán nagyon kemény! Igazán odateszi magát a magyar nép érdekeiért, mert az orbáni politika tűrhetetlen. Most. Amikor Jean-Claude Juncker is a plakátokra került.

Most kinyílt a néppárt szeme

Mert akkor azért szemet hunyt a néppárt, amikor „megvédték” a nyugdíjpénztárakat. Akkor is, amikor megépítették a határkerítést. Akkor is, amikor megtámadták a CEU-t, az MTA-t, valóságos háborút indítottak a másképp gondolkodó értelmiség ellen, burkolt, sőt, néha nem is annyira burkolt rasszista támadást indítottak a muszlimok és a zsidók ellen. Igen, a Soros-plakátokra gondolok, ami persze a kormány szerint csöppet sem volt antiszemita húzás. Hát tehetnek ők róla, hogy Soros György zsidó? Akkor is félrenézett a híres néppárt, amikor az uniós támogatásokat enyhén szólva is másképp és másra használták, mint amire kaptuk őket.

A néppárt hallgatott. És tudják miért? A fideszes EP-képviselők 12 szavazatáért. És még el is fogadnám, hogy ilyen a politika, ha a néppárt most is néma kussban tűrne. De nem teszi. A néppárt felébredt.

Attól ébredt fel, hogy csúcspolitikusa, bizonyos Juncker úr felkerült Soros mellé a plakátokra. Mindjárt elkezdte érdekelni őket a CEU is, meg persze egy jó kis bocsánatkérés sem ártana, aztán megint szent lehet a béke.

Mi látszik ebből?

Az, hogy a néppárt ugyanúgy nem törődik a magyarok sorsával, ahogy 1956-ban leszart minket a nyugat. A néppárt csak a néppárt sorsával törődik. Nem, itt nem az Európai Unió a tét, de még csak nem is Magyarország. Kizárólag az Európai Néppárt. Orbán Viktor bármit megtehetett addig, amíg a néppártba bele nem rúgott. Így lett közellenség, de persze ha bocsánatot kér, akkor megint puszi-puszi, és minden marad a régiben.

Csak megjegyzem, a Fidesznek nagy presztízsveszteség lesz, ha kivágják mostani pártcsaládjából, de Magyarországnak ez nem számít. Mert ez talán az első olyan magyar-ügy az Európai Unióban, amihez semmi közünk. Ez néppárti ügy, ez Juncker-Orbán meccs, ami nem a magyar, de még csak nem is az európai érdekek mentén mozog. És rettenetesen rossz arra ébredni, hogy közben minket, magyar választópolgárokat mindenki lesajnál, mert a néppárti politika simán csak hatalmi harcokról szól.

Csanádi Dávid

szabadhír.hu

Kapcsolódó

Elég volt Orbán tolerálásából! – karikatúrával megspékelt hírünk a világban……

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük