Hadházy: az összefogás fontos, hogy leváltsuk a Fideszt, de nem azért, hogy lemásoljuk!

Az elmúlt három hétben az MSZP négy országos politikusa – Kunhalmi Ágnes, Harangozó Tamás, Tóth Bertalan és Hiller István – volt a Zugló TV vendége, akik mindannyian Tóth Csaba mellett kampányoltak a kerületi csatornán, és engem szólítottak fel, hogy ne akarjak Zuglóban előválasztáson indulni.

Ez önmagában is furcsa, de aztán megláttam, hogy a Zugló TV (nem a szocialisták jelöltje!) fizetett hirdetésként terjeszti a Facebookon a Hiller-interjút, amelyben az Országgyűlés alelnöke Tóth Csabát dicséri.

Az első ilyen politikusi interjú után

a Momentum Mozgalom helyi szervezetének elnöke megkérdezte a szerkesztőt, hogy ugyan, ha már az előválasztás a téma, akkor nem akarnak-e teret adni a másik jelöltet támogató politikusoknak is? Esetleg nem akarnak-e meghívni az MSZP-n kívül más pártokból is vendégeket?

A válasz az volt, hogy – figyelem! – ők korábban leadták többször (a délelőtti, senki által nem nézett sávban) a XIII. kerületi tévé által készített „Bánó és Bolgár” című műsorban velem készült beszélgetés ismétlését, így az én megszólalásom le van tudva. Szerintük ez kiegyensúlyozza azt is, hogy szinte naponta behívnak egy MSZP vezetőt a stúdióba.

A Zugló TV-t ugyan egy magánvállalkozás működteti,

de az önkormányzat cége, a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. havonta majdnem 3 millió forintot (+ÁFA) fizet az üzemeltető kft-nek a műsorkészítésért.

Tehát a zuglói adófizetők évente egy kisebb lakás árát, nettó 36 millió forintot fizetnek azért, hogy aztán „Zugló politikai életének bemutatása” címén kizárólag az MSZP-s jelölt dicséretét lássák a csatornán – és fizetett hirdetés formájában már a Facebookon is.

A szerződés szerint egyébként a megbízó és az üzemeltető cég szóban egyeztetnek a megszólalókról. Az eredményt itt meg lehet nézni,

más pártból egyetlen politikus sem volt a tévé vendége.

Már látom is a kommenteket, hogy miért kell a vita, miért nem lehet ezeket a dolgokat zárt ajtók mögött megbeszélni

Azért nem, mert ha komolyan vesszük magunkat és a választókat, akkor közös értékrenddel vállalnunk kell: leváltani akarjuk a Fidesz rendszerét, nem pedig lemásolni és ugyanazt csinálni pepitában! Meg akarjuk szüntetni a közpénzből fizetett pártpropagandát, nem pedig tovább üzemeltetni ellenkező előjellel (erre egyébként kész törvényjavaslatunk van, 2022-ben, a remélt győzelem után azonnal be fogjuk nyújtani).

Az összefogás fontos, hiszen a választási rendszer miatt csak így lehet legyőzni a Fideszt

Az összefogás egyrészt technikai fogalom: azt jelenti, hogy minden körzetben egy jelölt induljon a Fidesz ellen. Másrészt azonos értékrendet is jelent: a gyökeres változás ígéretét, hogy nem csak átfestjük a Fidesz rendszerét.

Fontos emlékeztetni:

végül, az előválasztás után Zuglóban is csak egy jelölt fog indulni a Fidesz ellen, senkinek az indulása nem veszélyezteti az ellenzék sikerét.

Az összefogás ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a szőnyeg alá kellene söpörnünk a köztünk lévő vitákat

Sőt, azért lesz előválasztás, hogy ezeket a nézetkülönbségeket kulturáltan, a demokratikusan oldjuk meg. Nagyon jó lenne, ha máshol is meg lehetne szervezni például hasonló nyilvános vitákat, mint amiben a II. kerületben megállapodott Kálmán Olga, Berg Dániel és Tordai Bence. Nagyon sajnálom, hogy Tóth Csaba képviselő úr ettől elzárkózik (legutóbb pénteken nyilatkozta azt a HVG-nek, hogy nem hajlandó vitázni velem, mert nincs miről beszélnünk).

Az összefogás semmit nem érne, ha ugyanúgy politizálnánk, mint a Fidesz, amelyik évek óta nem hajlandó nyilvános vitákra az ellenzékkel. Szerintem az egész ellenzéknek javára válna, ha nyíltan és őszintén tudnánk beszélni közös dolgainkról Zuglóban is!

 

fidesz-zugló tv

One thought on “Hadházy: az összefogás fontos, hogy leváltsuk a Fideszt, de nem azért, hogy lemásoljuk!

  • Szerintem Hadházy úrnak a Parlamentben a helye, és jó néhányan gondolkozunk még így. Ő letett valamit az asztalra az elmúlt években, valami olyat, amit kevesen az ellenzékből. Nem szeretem a sértődős politikusokat, és nem tartom korrektnek az MSZP eljárását. Remélem, a zuglói ellenzéki szavazók józanul és okosan fognak dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük