Sorting by

×

Öt teljes perc! – Ennyi időt biztosít a (mindentől, de főként a tényektől) független közmédia a pártoknak!

Biz’isten gyakran meghatódom önnön demokráciánk kiválóságán: illiberális is, keresztény is, családpárti, védi gyermekeinket egy egész népszavazással, főképpen pedig szárnyalóan szabad és sokszínű a magyarországi sajtó.

Lám, itt a bizonyíték!

Választások előtt – amint azt az Alaptörvény is előírja – a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében valamennyi, országos listát állító párt öt teljes percnyi műsoridőben ismertetheti programját a választókkal a köztelevízióban és a közrádióban – reggeli főműsoridőben.

A Közmédia Választási Iroda tette közzé ezt a várva-várt hírt – tudatván a közönséggel, hogy a közszolgálati tömegtájékoztatási eszközök teret adnak ahhoz, hogy a választópolgárok hiteles forrásokból ismerhessék meg minden induló párt és politikai szövetség programját, így a legszélesebb körű, kiegyensúlyozott információk birtokában hozhassák meg döntésüket április 3-án.

Olvasóink figyelmébe ajánljuk az időpontokat:

a pártok tévés szónokai március 16-tól, három héten keresztül minden szerdán és csütörtökön szerepelhetnek az M1 Ma reggel című műsorában, a 8 órai híreket megelőzően; valamint a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a 8 órai Krónikát követően.

Felelős állampolgárként tehát a nézők-hallgatók a mondott időben tegyék szabaddá életükben azt a hatszor öt percet, amelyben a pártok nézőpontjai szerint kellőképpen tájékozódhatnak a következő négy év országos fejlődési perspektíváiról jogállami, gazdasági-pénzügyi, külpolitikai-nemzetbiztonsági, köz- és felsőoktatási, egészségügyi, szociális, településfejlesztési, kulturális és egyéb közügyekben, és ennek alapján könnyedén szembesíthetik majd a pártok elképzeléseit, terveit, szándékait a közeljövő Magyarországáról.

A választópolgár igazán hálás lehet a (mindentől, de főként a tényektől) független közmédiának a nagyvonalúságért,

amellyel helyet ad ilyen unalmas választási témáknak, sőt kamera és mikrofon elé ültet ellenzéki szóvivőket is, holott ők bizony (legalábbis Kövér László szerint!) nemzetbiztonsági kockázatot képviselnek.

(Ellenzékiek a legutóbbi négy év alatt 18 alkalommal kaptak szót a közmédiában!)

Az igazságosság jegyében a kormánypártok is éppen csak ennyi időt kapnak választási programjuk kifejtésére, és ez teljesen rendjén van. Amikor a pártokra rájön az ötperc, kapják meg, ami nekik jár! A 24 órás műsoridő egyéb részeiben nincs választási propaganda, akkor a közmédia csak az ország eredményeit (most Putyin nagyszerűségét) és a baloldal sötét mesterkedéseit mutatja be a Fidesz és a kormány tájékoztatási központjaitól kapott információk és instrukciók alapján, vagyis az egyedül autentikus forrásból – Papp Dániel hiteles hírhamisító vezérletével, évi 100-130 milliárd forint közpénzből.

Kapcsolódó

 

Öt teljes perc! - Ennyi időt biztosít a (mindentől, de főként a tényektől) független közmédia a pártoknak!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.