Ötből négy fideszes szerint Soros György Pártja indul a 2018-as választáson

A magyar választók kétharmada abban a tudatban él, hogy Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson – derül ki a Policy Agenda közvélemény-kutatásából, amely a Zoom.hu megbízásából készült. Csak minden negyedik válaszadó tudja, hogy nem is létezik ilyen párt.

A válaszadók 64 százaléka szerint nincs esélye győzni  a választáson az SGYP-nek, 2 százalékuk szerint viszont akár kormányra is kerülhetnek.

Pártpreferenciákat nézve a fideszesek vannak a legjobban eltévedve: a kormánypárti szavazók mindössze 12 százaléka tudta, hogy nem létezik, és így nem is indul ilyen párt az országgyűlési választáson. A jobbikosok és a liberális-baloldali szavazók jobban tájékozottak, de még utóbbiak közül is csak 43 százalék tudta, hogy nincs SGYP.

Soros György Pártja az új piréz

Az, hogy a választók kevesebb, mint negyede van csak tisztában azzal: Soros Györgynek nincs Magyarországon bejegyzett pártja, jól mutatja, hogy még ma is működik itthon a „piréz-jelenség”.

Ismert, egy 2006-os felmérésben a Tárki azt vizsgálta, hogy a piréz, vagyis egy valójában nem létező népesség alapján mennyire mérhető az idegenellenesség Magyarországon. A válaszadók 59 százaléka mondta akkor azt, hogy a pirézeket nem kellene befogadnunk…

A Policy Agenda kutatói szerint az mindenképpen ijesztő, hogy a „Sorosozás” olyan mértékben hatott a magyar választókra, hogy könnyen elképzelhetnek tartják, valóban felbukkanhat a választási lapon egy SGYP nevű – valójában soha nem létezett – párt.

(Forrás: Zoom.hu)

Kapcsolódó:

Rasszista „lelátót” csinálnak Orbánék az országból?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük