“Óvatosan vezessen, kerülje a magasból esést és ne ugorjon vonat elé,(…)mert a négy budapesti kórházból csak egyben látják el”

Dr. Kunetz Zsombor szerint a mai nap nem kedvez a magasból leesésnek, az otthoni súlyos balesetnek, a vonat elé ugrásnak, sőt a vezetéssel is óvatosabban, mint máskor, mert az ilyen sérülések ellátására alkalmas 4 budapesti kórházból csupán a Honvédban látják el.

Óvatosságra fel!

“Óvatosan vezessen, nézzen szét a zebrán, kerülje a magasból esést az otthoni súlyos balesetet és ma se ugorjon a vonat elé. A mai napon csak a Honvédkórház lát el polytraumatizált betegeket a budapesti négy kórházból.

A Merényiben rossz a CT, az OBSI (Péterfyben) rossz a röntgen (vagy fordítva) és a János Kórházban nincs lift, azaz van csak rossz. Igen jól tetszik látni nincs lift, ezért nincs polytrauma ellátás.

De van Budapesten 23 kórház, amelyben még az Országos Reumatológiai Fizioterápiás Intézet is rendelkezik sürgősségi kvótával.”

Játék a számokkal

A hétfői nap híre, hogy a Jahn Ferenc Kórházban több sebész felmondott. Érdekes megfigyelni, hogy pártállástól függően az amúgy makacs számok feladva ezeréves szokásukat más-más eredményt mutatnak.

Az Index olvasatában:

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat, értesült az Index. Úgy tudjuk, az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésükhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat. A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre.

Minderről a Magyar Nemzet:

A rémhírkeltés tökéletes példája az, amit az Index.hu művelt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal kapcsolatban – reagált az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériumán (Emmi) keresztül a portálon megjelent hírre

Kunetz doktornak erről is van véleménye:

“Tehát azt állítja az EMMI, hogy a Jahn Ferenc Kórházban nem 7, hanem 23 sebész van és ebből mondott fel 6.

A helyzet a következő,

a 23 sebészből kapásból van 7 rezidens/szakorvosjelölt, aki nem végezhet önálló munkát. Ezenfelül vannak, akik az szakrendelőkben dolgoznak, és olyanok is, akik csak külsős “bedolgozók”, aztán pedig azok, akik nyugdíjasok, vagy egyéb okból nem ügyletek.

Szumma szummarum marad a végén 7 szakorvos, akik ügyeletet láttak el, ebből mondott fel 6, azaz az ügyletet a jövőben nem tudják majd kiállítani, hacsak nem változtatnak drasztikusan a rendszeren. De még akkor is nyűgös lesz a dolog, hiszen a rezidens/szakorvosjelölt önállóan nem dolgozhat.

A sebészek pótlása pedig nem lesz egyszerű,

mert végső soron a felmondások oka nem pénz, hanem a brutális munkaterhelés volt. Ami most a megmaradt orvosokra fog rázuhanni, immár megtöbbszöröződve. A dominó elindult, és tarolni fog, a maradék sebészekből is többen fel fognak állni.”

Minderről Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő:

“Egy híján az összes sebész felmondott a Jahn Ferenc kórházban… A kórház vezetése az ügy kapcsán azt nyilatkozta, hogy az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást. A hírt elolvasva elgondolkodtam azon lassan már azt is próbálják elhitetni velünk, hogy igazán a gyógyításhoz nincs is szükség orvosokra…

Persze ez igaz. Gyógyítsa meg mindenki önmagát… Egyébként ha újra kezdhetném már tudom több szakmát kéne tanulnom. Többek között víz-gáz-villany szerelő alap mellé, belgyógyász, gyerekorvos, sebész, tanár, könyvelő, alsó-közép-felső vezető, kis-közép-multi vállalatnál tudásra lenne szükségem, hogy itthon boldoguljak. Sőt, ha jobban belegondolok igazán arra van szükség ma Magyarországon, hogy mindenhez IS értsünk… Szép. Jaa, inkább nem.”

2 hozzászólás

  • 2020.03.16 - 22:39
    Közvetlen hivatkozás

    Sunt Matei Enache, sunt student, am 23 de ani. Mă prefer social card games, să privesc jocuri sportive, sunt un mare iubitor al filmelor istorice. Consider, că sunt destul de deștept, dar uneori sunt leneș și un pic egoist. Acum lucrez ca freelancer ( SEO, SEA, SMM).

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük